''Adana Çevre Platformu'' Yürüyüş Düzenledi

''Adana Çevre Platformu'', 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yürüyüş düzenledi.

5 Ocak Meydanı'nda toplanan platform üyeleri, dövizler taşıyarak ve sloganlar atıp ıslıklar çalarak, Çakmak Caddesi'nden geçip Büyükşehir Belediyesi önüne kadar yürüdü.

Platform sözcüsü Oğuzcan Eren, burada yaptığı açıklamada, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nün, yaşamın sürdürülebilmesi için zorunlu olan hava, su ve toprağın, kapitalist sistemin sürdürülebilmesi uğruna nasıl kirletildiğini, yer üstü ve yer altı kaynaklarının nasıl yağmalandığını, canlı yaşamının nasıl tehlikeye atıldığını konuşma günü olduğunu söyledi.

Tüm dünyada yaşam alanlarının kirletilip yok edildiğini anlatan Eren, ''Doğanın tükenişi yanlış politikalar nedeniyle hızlanmaktadır. Gittikçe vahşileşen üretim-tüketim ilişkisi sonucu, doğanın tahammül sınırları aşılmaya başlamıştır. Yaşamımızı tehdit eden kömür ve doğalgaz santralleri, nükleer santraller, HES'ler, zehir saçan madencilik faaliyetleri, 2B adıyla ormanların yağmalanması, atıklarıyla doğayı zehirleyen tesisler, ulaşımın en kirletici yollarla yapılmakta ısrar edilmesi, kentlerimizin betonlaştırılması, bu yanlış tercih ve politikaların sadece bazılarıdır. Herkesi, doğamızı, hayatımızı ve geleceğimizi savunmaya çağırıyorum'' diye konuştu.

Katılımcılar daha sonra olaysız şekilde dağıldı .
Kaynak: AA