Zeybekci'den Turizm Çıkışı

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, kentin birinci öncelikli alanının turizm olduğunu söyledi.

Zeybekci'den Turizm Çıkışı
Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Şeref Karakan tarafından, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ve Mehmet Yüksel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz ile otellerin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı düzenlendi.

Saki Restoranda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan DENTUROD Başkanı Karakan, Pamukkale ve Karahayıt’ın da 5. bölge teşvik sistemi içine alınması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, yılda 2 milyondan fazla yerli ve yabancı turisti ağırlayan Denizli'nin 2023 yılında 10 milyon turist beklediğini söyledi.

Denizli’de sivil toplum kuruluşları ve özel işletmelerde toplam 170 bin SGK’lı çalışan bulunduğunu belirten Zeybekci, "Kentte turizm geliştikçe, ilimiz daha çok yerli ve yabancı turist ağırlamaya başlayınca. Sigortalı çalışan sayımız iki katına çıkabilir. 2004’te göreve geldiğimizde önce kentin giriş ve çıkışları ile ilgili çalışma başlattık. Kentimizin turizmden en çok nasıl faydalanabileceğini tespit etmek için toplantılar yaptık. Şehir içinde düzenlemeler yaptık. Bazı binaları yıktık, üst yapıyı yeniden yaptık. Herkesimden herkesi dinledik, tüm söylenenleri kayıt ettik. Şimdi Türkiye’nin en büyük kültür ve arkeoloji müzesini kuruyoruz. Bu çalışmalar bittiğinde hedeflediğimiz yıllık 10 milyon turistin en az yarısını şehir içine çekeceğiz" dedi.

Denizli Belediyesi’nin yılın 12 ayı kazı çalışmalarının devam ettiği Laodikya Antik Kenti'ne 2 milyon lira para ayırdığını hatırlatan Zeybekci, bu miktarın bakanlığın tüm kazılar için ayırdığı tutara eş değer olduğunu vurguladı. Okulların kapanması ile birlikte Laodikya kazı çalışmalarında 550 kişinin görev alacağını kaydeden Zeybekci, “Denizli’nin hemen yanında Laodikya kenti kazıldıkça yeni şeyler ortaya çıkıyor. Kazılarda tekstil boyama atölyesinden mermer atölyesine kadar birçok alanda güz yüzüne çıkartıldı. Sadece antik kente biletle girenlerden alacağımız para kazılar için verdiğimiz paraya yakın. Bu rakam gelecek yıllarda daha da artacaktır. Benim bir hayalim var. Yerli ve yabancı turistler Laodikya’ya girerken alacakları biletle antik kenti gezecekler, daha sonra Bozburun tarafındaki kapıdan yine aynı biletle trenlere binerek Kayalık Caddesi’ne gelecekler. Burada gezecekler kenti ve güzelliklerimizi görecekler. Bayramyeri, Kaleiçi düzenlemeleri bunun için yapıldı. Üst yapı alt yapı bunun için yapıldı. 1. sanayiden üniversiteye kadar olan bölüm konuklar, engelliler, bebekli anneler ve yayalar için yapıldı. Bu benim hayalim ama gerçekleştirmek çok zor değil. Biz kenti yönetmek için değil hizmet etmek için geldik. 2023’te 15 milyar dolar ihracat rakamına ulaşacağız. Karahayıt, Pamukkale ve Bozdağ teşvik paketinde 5. bölgede yer alacak. Karahayıt ve Pamukkale’ye beklediği hizmeti de Denizli Büyükşehir olduktan sonra, ilin belediyesi verecek ” diye konuştu .
Kaynak: İHA