Uzun Namlulu Silahla Ailesini Rehin Aldı

Şanlıurfa’da psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir kişi, uzun namlulu silahla ailesini rehin aldı.

Uzun Namlulu Silahla Ailesini Rehin Aldı
Havaya silahla ateş açan şahıs, korku dolu anların yaşanmasına neden oldu

Olay, akşam saatlerinde Hızmalı Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, psikolojisinin bozuk olduğu ileri sürülen Uğur B., babası ile bilinmeyen bir nedenden dolayı tartışmaya başladı.

Tartışmanın kısa sürede büyümesi üzerine cinnet getiren Uğur B., evde bulunan uzun namlulu silahla babası, ağabeyi, yengesi ve 9 yaşındaki yeğenini rehin aldı. Evlerinin bahçe kapısını kapatan Uğur B., eline aldığı tüfekle evlerinin çatısından etrafa ateş etmeye başladı.

Mahalle sakinlerinin silah seslerini duyması üzerine olay yerine polis çağrıldı. Polis ekipleri, şahsın silah sıkması üzerine uzun süre mahalleye girmedi. Evinin çatı katına çıkan şahıs, etrafa tehditler savurarak, hiç kimsenin yanına yaklaşmasını istemedi. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polislerin ikna çabalarının yetersiz kalması üzerine olay yerine Özel Hareket polisleri çağrıldı.

POLİS AMİRİ GAZETECİYİ EVİN BAHÇESİNE ALARAK, HAYATINI TEHLİKEYE ATTI

Bu sırada, bazı basın yayın organları ile iş birliği yapan devriye ekipleri amiri, anlaştığı basın mensubunu gizlice evin bahçesine alarak, görüntü almasını sağladı. Basın mensubu, evin içerisine girerek, görüntü almaya çalıştı. Bir kişinin içeriye girdiğini fark eden Uğur B., duruma sinirlenerek, silah sıkmaya başladı.

Diğer basın mensuplarının olaya tepki göstermesi üzerine, polis amiri ile gazeteciler arasında tartışma yaşandı. Dışarıda bulunan gazeteciler, içerde görüntü almaya çalışan gazetecinin dışarı çıkarılmasını istedi. Polis ekipleri ise dışarıda bulunan gazetecilerin görüntü almasını engelledi. Bu sırada Uğur B.’nin yakınları çatıya çıkarak, Uğur B.’ye engel olmaya çalıştı. Yakınlarının ikna çabalarına da silahla karşılık veren Uğur B., havaya iki el ateş etti. Kısa süre sonra olay yerine gelen Özel Hareket polisleri, evin içerisine girdi. Bu sırada Uğur B.’nin yakınları çatıda cinnet getiren şahsa yaklaşarak, elindeki silahı almaya çalıştı. Bir müddet sonra yakınları tarafından silahı elinden alınan Uğur B. polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan Uğur B, ifadesi alınmak üzere Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, uzun namlulu silaha da el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor .
Kaynak: İHA