Ünlüler ‘Mümkünlü’den Ev Bakıyor

Başrollerini Şener Şen ve Olgun Şimşek’in paylaştığı TTNET’in reklam filmi ‘Mümkünlü’ ile tanınan Osmanlı evleriyle ünlü Taraklı, ünlü sanatçıların gözdesi haline gendi.

Ünlülerin Uluslararası Cittaslow (Sakin şehir) ağına dahil edilen Taraklı’de ev bakmaya başladıkları belirtildi.Kasabaya gelen internetin köylülerin hayatını nasıl kolaylaştırdığının anlatıldığı reklam filminden sonra Taraklı’nın kaderi değişti. Daha sonra ‘Sakin Şehir’ ağına dahil edilmesiyle yıldızı parlayan Taraklı, yeniden keşfedildi.

Artık hafta sonlarının yanında hafta içi bile tarihi ilçeye turlar düzenleniyor. Taraklı’ya bu yıl 150 bine yakın yerli ve yabancı turist gelmesi bekleniyor.Osmanlı ahşap mimarisinin en güzel örneklerinin bulunduğu Taraklı bozulmamış tarihi dokusu ve sakinliği ile dikkat çekiyor. Taraklı’yı gezenler adeta Osmanlı döneminde zamanın durduğu hissine kapılıyor.

Aslına uygun restore edilen muhteşem tarihi evler görenleri büyülüyor. Taraklı’yı gezen ünlüler de taraklıya hayran kalıyor. Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu, sanatçı Atilla Taş gibi bir çok ünlü Taraklı’da satın almak için ev bakıyor. Taraklı Belediye Başkanı Tacettin Özkaraman, son yıllarda Taraklı’ya büyük bir ilginin olduğunu söyledi.

TTNET’in Taraklı’da ‘Mümkünlü’ kasabası ismiyle çekilen reklamının ilçenin tanıtılmasında önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Özkaraman, “Ayrıca ‘Sakin Şehir’ ağına dahil edilmesi Taraklı’nın dünyada da tanınmasına sebep oldu. Taraklı her kesimden büyük ilgi görüyor. Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ve Atilla Taş buradan ev almak için görüşmelerini sürdürüyor. Bir çok sanatçı ve ünlü işadamı da buradaki evlerle ilgileniyor. Ayrıca ilçemiz turist patlaması yaşıyor.” diye konuştu.

Bu arada ünlü bir firmanın kuruyemiş reklamı da Taraklı'da çekilecek. Çekimlerle ilgili Sakarya Valiliği'den izin alındığı öğrenildi .