Türkçe'nin Çocuklarını 30 Bin Konyalı İzledi

Bu yıl 10.'su düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'nın Konya Etkinliğine 30 bin Konyalı katıldı.

Konyaspor'un Atatürk Stadı'nda düzenlenen şenlikte 20 farklı ülkeden şehre gelen 70 öğrenci okuduğu şiir, ilahi, şarkılar ve dans gösterileriyle vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Saat 20.30'da başlayan Türkçe Olimpiyatı Konya şölenine başta Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmak üzere Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Konya Valisi Süleyman Karaman, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Ak Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Aktif İşadamları Derneği Başkanı Soner Cesur, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan da katıldı.

Onbinlerce vatandaşın tribünleri doldurduğu şenliğe katılan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek bir konuşma yaptı. Akyürek, dünyada lider ülke olabilmek için Türkçe'nin dünya dili olması gerektiğine dikkat çekerek, "Bu öğrencilerimize dünyanın dört bir tarafına giden Türk öğretmenleri Türkçemizi öğretti ve dilimizi dünya dili yapıyorlar ve yaptılar. Bu büyük hizmetin kılavuzu olan Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendiye selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum." dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan Endonezya ve Güney Afrikalı öğrencilerin birlikte gerçekleştirdikleri 'Hamçökelek' adlı Akdeniz yöresi halk oyunu izleyenlerin büyük ilgisini aldı. Daha sonra sahneye çıkan Bosna Hersekli Şeyla'nın 'Ya Resulallah' adlı ezgisi beğeniyle dinlendi.