Güler'den İl Genel Meclisi'ne Tepki

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, ilçede Kent Bilgi ve Güvenlik Sistemi kapsamında kentte kurulması planlanan Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu için İl Genel Meclisi'nce ayrılabileceği açıklanan 40 bin liranın yetersiz olduğunu savunarak, tepki gösterdi.

Güler, yaptığı yazılı açıklamada, MOBESE ile ilgili Tavşanlı Belediyesi'nin çalışmalarına ek olarak devlet desteği beklendiğini bildirdi.

İl Genel Meclisi'nin mayıs ayı toplantısında beklenen 150 bin liralık yardımın gerçekleşmediğini, sadece 40 bin lira aktarılabileceğinin açıklandığını belirten Güler, şunları kaydetti:

''İlçemizde yaşanan genel asayiş ve trafik sıkıntıları için 2010 yılından bu yana sistemin kurulması için çalışmalar yapılmış, 31 farklı noktada kamera ana yönetim merkezi ve izleme birimi projelendirilmişti. Sistemin kurulması için tahmini bedel 470 bin lira olarak belirlenmişti. Sistem, Tavşanlı Belediyesi tarafından ihale aşamasına getirilmişti. Ancak Tavşanlı Belediyesi'nin sistem için taahhüt ettiği 200 bin liralık bölümü dışında Kütahya Valiliği kanalıyla İl Genel Meclisi'nden 150 bin lira talepte bulunulmuş olup, mayıs ayı toplantısında alınan kararla 40 bin liradan fazla verilemeyeceği kararı alınmıştır.

Geçmiş yıllarda Emet, Gediz, Dumlupınar gibi ilçelerde bile sistemin var olduğunu beyan eden ve buralara sistemin kurulmasında yüzde 60 oranında destek sağlayan iradenin, Tavşanlı söz konusu olunca aldığı kararı anlamak mümkün değildir. Tavşanlı, sahip olduğunu nüfus büyüklüğü itibariyle sadaka kabul edecek, bu muameleye maruz kalacak, avutulacak, ağzına bir parmak bal sürülecek, değersizleştirilecek bir kent değildir. Durumun değerlendirilmesini kamuoyunun sağduyuna havale ediyorum.''

-Çukurköy Mahallesi'ndeki şenliğe yağış engeli

Tavşanlı Çukurköy Mahallesi'nde düzenlenen geleneksel ''Şaban Dede Leblebi ve Bahar Şenliği'', etkinliğin başlamasından sonra sağanağın etkili olması nedeniyle ertelendi.

Şaban Dede Mesire Alanındaki etkinlikte konuşan AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, bu şenliğin, saymakla bitmeyecek olan ilçenin güzelliklerinden biri olduğunu söyledi.

Güzel mesire alanında vatandaşlarla birlikte olmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirten Kavuncu, ''Şenliklerin hazırlanmasında emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum'' dedi.

Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler de Çukurköy beldesinin 2009 yılında Tavşanlı'ya mahalle olarak bağlanmasından sonra da devam eden şenliğin bu yıl 9'uncusunun organize edildiğini anlatarak, ''Şenliği her yıl yükselen bir katılım ve coşkuyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Mehter takımı konseri sürerken şiddetli yağışın başlaması nedeniyle yeniden kürsüye gelen Güler, şenliğin kalan bölümü ve konserlerin sonraki günlerde gerçekleştirileceğini ifade etti.

Muhabir: Selma Kocabaş / Sedat Gök
Kaynak: AA