“Getirilen Cezalar Korsanı Bitirmeye Yeterli Olacaktır”

Sivas Belediyesi Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, Korsan Taksi ve Servis Taşımacılığı Yasası’nın TBMM'den geçmesiyle korsan taksi ve servis sahibi ile birlikte bu araçları kullananlara da ciddi cezalar getirildiğini belirtti.

“Getirilen Cezalar Korsanı Bitirmeye Yeterli Olacaktır”
Konu hakkında açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Yılmaz Uysal, “İlimiz mücavir alanı içerisinde taksi ve servis taşımacılık faaliyetleri belirlenen standartlar ve kurallar çerçevesinde yapılabilmesi için belediye meclisinde Özel Servis Araçları Yönetmeliği ile Ticari Taksi Durakları ve Ticari Taksi Yönetmeliği yürürlüğe girmişti. Hazırlanan yönetmeliklerde taksi ve servis aracı işletmecileri denetim altına alınarak yasa ve yönetmeliklere uygun çalışma izin belgesi belediyeden alma zorunluluğu getirilmişti. Korsan taksi ve servis meselesinin, TBMM'ye taşınıp yürürlüğe girmesiyle Sivas’ta da korsana fırsat verilmeyecek, devletine vergisini ödeyen, primini yatıran, istihdam sağlayan kayıtlı taksici ve servisçi esnafının hakkı korunacak.” dedi.

Uysal, korsan taksi ve servislerin, hem kayıt dışılığı artırıp, hem de milyonlarca liralık vergi kaybına neden olduğunu ifade ederek, “Kanunun yasalaşmasının ardından korsan taksiye ve servis aracına binen müşteriler de cezalandıracak. Bunun için korsan çalışanlar ve korsanı tercih eden vatandaşlar da dikkat etmeliler. Çünkü cezalar çok ağır. Korsan yolcu taşıyan kişiye, araç sahibine bağlı bulunduğu durak, işyeri ve işletmelerin sorumlularına idari para cezası 3 katı olarak uygulanacak. Bir yıl içinde tekrarı halinde ise 5 katı olarak uygulanacak. Ayrıca, araç her defasında 65 gün süre ile trafikten men edilecek. Daha da önemlisi korsan taksi ve servis araçlarını kullanarak taşımacılık hizmeti alanlara da korsanlara uygulanan cezanın üçte biri oranında idari para cezası verilecek.” ifadelerini kullandı.

Uysal, getirilen cezaların korsanın bitirilmesi için yeterli olacağını söyledi.

Kaynak: İHA