El Sanatları Sergisi Açıldı

Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nin 2011-2012 eğitim ve öğretim yılı içinde açılan kurslarda yapılan el sanatları sergisi açıldı.

Halk Eğitim Merkezi'nde ''Geleneksel Yılsonu Sergisi''nin açılışına Vali Vekili Önder Bozkurt, eşi Betül Bozkurt, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sena Yakut ve kurum müdürleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın açılışında konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Tahir Tekin, valilik ve milli eğitim müdürlüğünün desteğiyle 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında açılan kurslarda yapılan el sanatlarını düzenledikleri geleneksel yılsonu sergisiyle halkın beğenisine sunduklarını söyledi.

Tekin, 7'den 70'e eğitim ilkesi göre hareket eden Halk Eğitim Merkezleri'nde iyi insan, iyi vatandaş ve nitelikli insan gücü yetiştirilmesini hedeflediklerini bildirdi.

Tekin, bu hedefler doğrultusunda örgün eğitim sistemine hiç girmemiş ya da herhangi bir kademesinden ayrılmış veya halen herhangi bir kademesinde eğitim gören tüm vatandaşlara hiçbir yaş sınırlaması olmaksızın okuma- yazma, mesleki ve teknik ve sosyal- kültürel kurslar açılarak bilgi ve beceri kazanma imkanı sağladıklarını kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili Önder Bozkurt, eşi Betül Bozkurt ve beraberindekilerle birlikte serginin açılışını yaptı. Bozkurt, kursiyerler tarafından yapılan el emeği ve göz nuru el sanatları stantlarını gezdi.

Serginin 3 gün boyunca halka açık kalacağı belirtildi.

Muhabir: Nevzat Taş / Yahya Öylek
Kaynak: AA