Çelik İşçilerinden Şehitliklere Ziyaret

Çanakkale’nin Biga ilçesindeki İÇDAŞ tesislerinde çalışan işçiler, aileleriyle birlikte Gelibolu yarımadasındaki şehitlikleri ve Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

Çelik İşçilerinden Şehitliklere Ziyaret
Çelik işçileri, aileleriyle beraber yarımadada yaşanan savaş ve şehitlikler hakkında bilgi edindi. Yarımadayı rehber eşliğinde gün boyu gezen işçiler, şehitliklerde zaman zaman duygulu anlar yaşadı. İÇDAŞ Çelik Tesisleri Direktörü Fuat Erkan Tekin “Atalarımız bu topraklar için canlarını verdiler. Milletimiz ay yıldızın altında hür yaşasın istediler. Onların kanlarıyla vatan olan bu topraklara layık olmak için gece gündüz alın teri akıtan çalışanlarımızı hafta sonları şehitlerimizi ziyarete götürüyoruz. Bu ziyaretler çalışanlarımıza ve ailelerine manevi güç katıyor. Şehitlerimizi dualarla anarken, bu topraklarda kurulan her fabrika ve bu topraklara dökülen alın teri ayrı bir anlam kazanıyor” dedi

Mayıs ayında başlatılan organizasyonla binden fazla işçi, aileleriyle birlikte Gelibolu yarımadasını ziyaret ederken, uygulamanın yaz boyunca süreceği belirtildi .
Kaynak: İHA