“Bursa Yeni Baştan İnşa Edilmeli”

Bursa’da kentsel dönüşümün şehrin ortak paydaşlarının fikir alışverişiyle yapılması gerektiğini belirterek, “Can güvenliği öncelikli olmak üzere Bursa yeni baştan inşa edilmeli” dedi.

“Bursa Yeni Baştan İnşa Edilmeli”
İnşaat Müteahhitleri ve Sanayici İşadamları Derneği (İMSİAD) Bursa Valisi Şahabettin Harput’u ziyaret etti. İMSİAD Başkanı Adil Gökçadır, kentsel dönüşüm ve Bursa meseleleri hakkında görüşlerini anlattı.

Gökçadır, “Deprem konusunda eğitimli bir toplum oluşturmak için önce çocuklarımızdan başladık. Bursa’da kentsel dönüşümle ilgili olarak projeler hazırladık ve ilgili mercilere sunduk. Ancak Bursa’ da başarılı bir kentsel dönüşüm için sivil toplum örgütlerinden siyasi partilere kadar, üniversitelerden özel sektöre kadar birçok kişi ve kurumun görüşü alınmalı. Bursa valisi olarak böyle bir platform oluşumuna öncülük ederseniz, çok daha sağlıklı bir şekilde yol alabiliriz” dedi.

"KONSORSİYUM OLUŞTURULMALI"
Bursa Valisi Şahabettin Harput, Bursa için yapılan her çalışmanın kendisini heyecanlandırdığını kaydederek, Bursalı inşaat firmalarını yurtiçi ve yurtdışında büyük projelerde de görmek istediğini belirtti.

Kentsel dönüşümün Bursa için önemli olduğuna dikkat çeken Harput, “Gerekirse Bursalı inşaat firmaları konsorsiyum oluşturmalı. Kentsel dönüşüm konusuna gelince, Bursa’yı ilgilendirecek bir projede akademik odalar, mimarlar, mühendisler, şehir planması konusunda uzman kişiler, üniversiteden görüşler, Çevre İl Müdürlüğü, siyasi kanatlar, belediyeler, sivil toplum örgütleri kesinlikle yer almalı. Fikir alışverişinde bulunulmalı, can güvenliği öncelikli olmak üzere, Bursa yeni baştan inşa edilmeli” şeklinde konuştu .
Kaynak: İHA