Başpehlivanlığı Mehmet Balta Kazandı

Bu yıl 653'üncüsü yapılan ''Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşleri''nde başpehlivanlığı, finalde Cengiz Zengin'i yenen Mehmet Balta, elde etti.

Kırkpınar'dan iki yıl önce başlayan geleneksel Domaniç Yağlı Pehlivan Güreşlerinin 653'üncüsü, Domaniç ilçesindeki Ebe Çamlığı mevkisinde yapıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu sanatçıları Güler Aksoy ve Tahsin Duru'nun verdiği konserle başlayan etkinlikler kapsamındaki güreşler, minikler, teşvik, destede ikişer, küçük orta, büyük orta, tozkoparan, ayak, başaltı ve baş olmak üzere 12 kategoride yaklaşık 200 güreşçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Halk oyunu gösterisi ve mehter konseri de sunulan güreşlerin başpehlivanlık finalinde, Mehmet Balta ile Cengiz Zengin karşılaştı. Balta, rakibini mağlup ederek başpehlivan oldu. Bu kategoride Zengin 2'nciliği, Kenan Şimşek 3'üncülüğü, Fevzi Çakır da 4'üncülüğü kazandı.

Kategorilerinde ilk 4'e girenlere madalya ve toplam 8 bin lira para ödülü verilen güreşleri, AK Parti Kütahya milletvekilleri İdris Bal ve Vural Kavuncu, Domaniç Kaymakamı Mehmet Boztepe, Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Domaniç Spor Kulübü Başkanı Mehmet İmdat Uysal, Güreş Ağası Süleyman Sarı ile çok sayıda vatandaş izledi .
Kaynak: AA