Afyonkarahisar'da Atık Pil Toplama Kampanyası

Atık pillerin geri kazanımı ve bertarafı amacıyla okullarda başlatılan Atık Pil Toplama Kampanyası'nda en çok pil toplayan okullar, Katı Atık Bertaraf Tesisi'nde düzenlenen törenle ödüllendirildi.

İl genelindeki 19 okuldan 5 bin 800 öğrencinin destek verdiği kampanyaya, en çok desteği veren 6 okula çeşitli hediye verdi.

Öğrencilerin, çöp ayrışım tesislerini, düzenli depolama alanlarını ve elektrik üretim tesisini yakından tanıması sağlandı.

Çevre Hizmetler Birliği Çevre Yüksek Mühendisi Ercan Özcan tarafından öğrencilere, Katı Atık Bertaraf Tesisi ve katı atıkların doğada yok olma süreleri hakkında bilgi verildi.

Toplam 1300 kilo atık pilin toplandığı kampanyada, 1'inci olan Çay Pazarağaç İlköğretim Okulu'na bir adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. 2'nci olan Susuz İlköğretim Okulu ve 3'üncü olan Sultandağı Yakasenek İlköğretim Okulu'na ise birer adet projeksiyon cihazı verildi.

4'üncü olan Hüseyin Türkmen İlköğretim Okulu, 5'inci olan Sinanpaşa Garipçe İlköğretim Okulu ve 6'ncı olan Asım Kocabıyık Anaokulu'na ise çeşitli spor setleri hediye edildi.

Törene, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Vahit Okumuşer, Çevre Hizmetleri Birlik Müdürü Mehmet Durak, Yakesenek Belediye Başkanı Asım Altun, Temizlik İşleri Müdürü Abdullah Karadana ve lisanslı geri dönüşüm firması yetkilileriyle öğrenciler katıldı.

Muhabir: Canan Tükelay
Kaynak: AA