ABD Konsolosluğu Önünde Uludere Protestosu

Çağdaş Hukukçular Derneği üyeleri, Uludere’de 34 kişinin öldüğü olayı ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto etti.

ABD Konsolosluğu Önünde Uludere Protestosu
Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi bir grup avukat ile olayda 11 yakınını kaybeden Ferhat Encü, öğle saatlerinde konsolosluğun önüne geldi. Hazırladıkları dilekçeyi konsolosluğa veren grup, basın açıklaması yaptı.

Ferhat Encü, Uludere’de 34 kişinin planlı bir şekilde katledildiğini öne sürerek, “Devlet zihniyeti bu katliamın sürekli üzerini örtmeye çalışmaktadır. Artık vicdanların susmaması gerekiyor, artık bazı şeylerin görülmesi gerekiyor. Sürekli mağdurları adalet talebinde bulunduk ve her adalet talebine karşılık ya bir gözaltı, ya bir tutuklamayla karşı karşıya geldik. Roboski katliamı asla unutulamayacak, Roboskililer asla bunun peşini bırakmayacak. Sadece Roboski halkı değil, demokratik kamuoyunun da bunun arkasında durarak bu katliamın gün yüzüne çıkmasına zemin hazırlaması gerekiyor. ABD’nin bu katliama destek verdiğini biliyoruz” dedi.

Çağdaş Hukukçular Derneği Sözcüsü Münşir Deliduman ise “Çoğu çocuk olmak üzere 34 yurttaşımız katledildi. Katliamın üzerinden aylar geçmesine rağmen sorumlular hakkında tek bir ciddiye alınır açıklama yapılmadığı gibi yargı süreci de işletilmedi. Kirli söylemlerle 34 insan yaşamaya değmez ilan edildi” diye konuştu.

Uludere'deki olayla ilgili hazırladıkları dilekçeyi konsolosluk yetkilisine teslim eden grup, daha sonra sessizce dağıldı .
Kaynak: İHA