Sokakta Çalıştırılan Çocuklar Devlet Güvencesinde

Bursa Valiliği, caddelerde ve sokaklarda cam silen, su ve mendil satan çocuklar için harekete geçti.

Yayınlanan genelgeyle ile sokakta, kavşakta, yol kenarlarında mendil, su satan ya da cam silen çocuklarla ilgili bir düzenleme yapıldı. Çocukların istismarına sebep olan bu durumun ortadan kaldırılması, çocukların iyi eğitim alması, kötü alışkanlıklarından uzak durması gerektiğini belirten Vali Şahabettin Harput, çocukların bu tür alışverişlere alıştırılmaması gerektiğini bildirdi.

Bu problemi çözmek için Başbakanlığın 2005-5 tarihli genelge ile “Sokakta Yaşayan veya Çalıştırılan Çocuklara Yönelik Hizmet Modelini” yürürlüğe koyduğunu belirten Harput, mobil ekplerin okulların tatil olması sebebiyle yeterli olmadığını belirttiler.

Bu eksikliği gidermek için emniyet personelinin kavşakta ve sokakta çalışan çocuğu gördüklerinde hemen müdahale edeceklerini vurgulayan Harput, “Bu çocukları alarak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde oluşturduğumuz ‘Çocuk Koruma İlk Müdahale ve Değerlendirme Birimine’ teslim edecekler. Dolayısı ile vatandaşlarımız çocuklara iyilik yapmak istiyorlarsa bu tür olaylarla karşılaştıklarında, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü”ne, mesai saatleri dışında ise 155 nolu polis telefonuna bildirmeleri yerinde olacak” dedi .
Kaynak: İHA