Özcan Güven Tazeledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bartın İl Kadın Kolları 1. Genel Olağan Kongresi Bartın Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda gerçekleşti.

Divan Başkanlığı'nı CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş’ın yaptığı kongrede CHP Bartın İl Kadın Kolları 1. Genel Olağan Kongresinde CHP Bartın İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Özcan tekrar aday oldu.

Kongreye, İstanbul Milletvekili Umut Oran, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Yasemin Dora Kurtkaya ve parti üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran, Bartın’ın güzel bir yer olduğunu ancak yeteri kadar büyük illerin imkanlarından yararlanamadıklarını belirtti.

Milletvekili Oran, “Memleketimizin her yeri çok güzel ancak, Bartın gerçekten çok farklı bir il bir çok sorunu olmasına rağmen göç vermesine rağmen, yeteri kadar büyük şehirlerin imkanlarından yararlanmamasına rağmen ulaşım sorunları devam etmesine rağmen burada ki insanlar kendi çabaları ile el birliği ile mücadele ediyorlar. Bartın’ı kalkındırmaya çalışıyorlar. Bu anlamda Bartın Batı Karadeniz Bölgesi’nde farklı parlayan bir incidir. Milletvekilimizin belediye başkanı olduğu zamanlarda bir çok kez Bartın’a gelerek burada ki sivil toplum örgütleri ile toplantılar yaptığım, buranın kalkınması ile ilgili çalışmalar yaptığım ve değer bir verdiğim bir il” dedi.

CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya, “Bu devrimlerin bir parçası olarak 9 Eylül 1923 yılında CHP kurulmuştur. CHP Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu en köklü siyasi partidir. Akıl ve bilimin rehberliğinde çağdaşlaşmayı özümsemiş bir partidir. Kurulduğu yıldan bu güne demokratikleşme yönünde öncül rolü üstlenen CHP, kökten dinci, sıtatikocu, aşırı milliyetçi odaklarla her zaman mücadele ederek laiklik ilkesini hayata geçirmiştir.

Kadın Kolları Başkan Adayı Fatma Özkan ise, “Başarı bir koordinasyon işidir. Bu başarımızı milletvekilimiz Rıza Yalçınkaya’ya borçluyuz. Bu başarı sadece bizlere bağlı değildir. İl ve ilçe yönetiminde tam bir uyum içinde çalıştık. Hiçbir zaman sorun yaşamadık. Ankara'ya Kadın Kolları toplantısına gittiğimde Bartın’a gururla dönüyorum. İl ve İlçe yönetiminde sorun yaşamayan ender bir kadın kolları başkanıyım” dedi.

Konuşmaların ardından CHP Bartın eski dönem Kadın Kolları Başkanları’na plaket takdim edildikten sonra 69 delegenin katıldığı kongrede 49 delege oy kullandı. 49 oy alan Fatma Özcan tekrardan başkanlığa seçildi .
Kaynak: İHA