Örnekköy Şantiyesi’nde Üretime Devam

Karşıyaka Belediyesi, belediyecilik hizmetleri için gerekli pek çok malzemeyi de kendisi üretiyor.

Parke taşından bitkiye çok sayıda üretimin yapıldığı Örnekköy Şantiyesi’nde şimdi de yeraltı çöp konteynırlarının bacaları yapılmaya başladı.

Yeraltı çöp konteynırı uygulamasının 2007’den bu yana başarıyla devam ettirdiklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Özellikle yaz aylarında kökü koku ve görüntüye neden olan çöp konteynırlarını yeraltına alarak pek çok olumsuzluğu da ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Şimdi artık, konteynırlarının yer üstünde kalan baca bölümlerinin de kendimiz şantiyemizde üretiyoruz. Sınırlı imkanlarımızla 8 yıldan bu yana Karşıyaka’ya hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu imkanların en verimli şekilde kullanıldığında nelerin başarıldığının en iyi örneği de Örnekköy Şantiyemiz’dir. Karşıyaka’nın kaynaklarının böylelikle fazlasıyla kente dönmesini sağlıyoruz” dedi.

Karşıyaka sınırları içinde toplam 83 noktada bulunan yeraltı çöp konteynırının tamir işlemleri de yine Örnekköy Şantiyesi’nde yapılıyor. Yeni belirlenecek 10 noktaya daha bu konteynırlardan konulacak. Yerin 3.5 metre altına kadar inen konteynırlar toplam 5 metreküp iç hacmine sahip.

Yeraltı çöp konteynırları özel olarak dizayn edilmiş 2 araçla birlikte her gün toplanıyor. Kokuyu ve görüntü kirliliğini engelleyen konteynırlara çöpü atmak için sadece alt kısımdaki pedala basmanız yeterli. Yeraltı çöp konteynırları dışında 98 noktada bulunan yer üstü örneklerinin de bütün tamirat işlemleri Örnekköy Şantiyesi’nde yapılıyor
Kaynak: İHA