MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin Usküp Ziyareti

Balkan ülkeleri gezisine Yunanistan’dan başlayan ardından da Makedonya’ya gelen MHP lideri Devlet Bahçeli, Manastır, Ohri ve Gostivar’ın ardından başkent Üsküp’ün tarihi yerleri gezdi, Türk Demokratik Partisi’nin (TDP) merkezini ziyaret etti.

Tarihi Mustafa Paşa camisine yaptığı ziyaretle Üsküp gezisine başlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, TİKA tarafından restore edilen şehrin en güzel camiisi hakkında bildi verildi.

Büyük bir dikkat ile cami hakkında bilgi alan Bahçeli, caminin güzelliğine duyduğu hayranlığı gizlemedi. Üsküb’ün Türk çarşısını da gezen Bahçeli, burada esnaf ve vatandaşlarla el sıkışarak , kısa süre sohbettte bulundu. Türk çarşısı içinde yer alan Osmanlı’dan kalan tarihi han ve hamam gibi mekanları da gezen MHP lideri Bahçeli, daha sonra bir Türk nargile evinde ferahladı. Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyete bu gezide Makedonya Devlet Bakani Hadi Nezir ve Türk Demokratik Partisi (TDP) Genel Başkanı ve milletvekili dr. Kenan Hasip eşlik etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli daha sonra TDP’nin merkezini ziyaret etti. TDP Merkezinde partililer tarafından karşılanan Bahçeli’ye TDP’liler yakın ilgi gösterdi.

TDP merkezinde yapılan görüşmede Devlet Bahçeli’ye, bu partinin Makedonya’daki Türklere yaptığı hizmetleri ve Türklerin hak ve özgürlüklerinin korunması ve daha ileriye taşınması için bu partinin verdiği mücadele hakkında bilgi verildi.

TDP Genel Başkanı dr. Kenan Hasip, görüşmenin ardından yaptığı konuşmada, TDP’nin her alanda attığı emin adımlarla hem kendine, hem birbirine güvenen bir Türk toplumunun oluşmasını sağladığını söyledi.

Hasip, konuşmasında “bugün güven bunalımı tamamen ortadan kalkmış, Türk toplumu sadece kendi sorunlarıyla ilgilenen değil, aynı topraklarını paylaştığı bu güzel ülkenin diğer halklarına da yardım eli uzatan, sahip çıkan, haklarını savunan bir toplum haline gelmiştir” ifadesini kullandı.

Balkanlara düzenledikleri gezinin temel amacına değinen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de yaptığı konuşmada, Balkanlarda genelde nasıl bir değişim, nasıl bir gelişme, nasıl bir siyasal sonuç ortaya çıkmıştır, bunları yerinde görme ve 21’inci yüzyılın eşiğindeki Balkan ülkelerinde, bu ve bundan sonraki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmak amacıyla çalışma sürdürdüklerini belirtti.

Makedonya’nın başkenti Üskpteki TDP merkezinde bulunduklarını kaydeden Bahçeli, TDP’ye başarılar diledi. Gelecekte de bu tür hizmetlerin Makedonya’da yalayan Türkler açısından süreklilik kazanması temöenisinde bulundu .
Kaynak: İHA