Malatya, Araç Filosunu Genişletti

Malatya İl Özel İdaresi, araç filosunu genişletti.

Malatya İl Özel İdaresi yerleşkesinde gerçekleştirilen törene katılan Vali Ulvi Saran, İl Özel İdaresi'nin geniş bir coğrafyada yaşayan insanların genel ihtiyaçlarını karşılayan, altyapı sorunlarını çözen, özellikle yol ve su başta olmak üzere kırsal bölgelerin hizmetine cevap veren bir kurum olduğunu kaydetti.

Hizmetlerin ifa edilebilmesi için kurumun güçlü bir makine parkına sahip olması gerektiğine dikkati çeken Saran, şunları kaydetti:

''Güçlü makine parkında çalışır vaziyette, bakımı her an yapılmakta olan ve günün teknolojisine uygun araç ve gereçlerin bulunması gerekiyor. Bu manada İl Özel İdaremizin araç parkında bazı makinelerin geçmiş yıllardan kalan, ekonomik ömrünü tamamlayan ya da tamamlamaya yakın makinelerin bulunması münasebetiyle bakım hizmetlerinde güçlükler çekiliyordu. Biz en iyi şartlarla makine parkını takviye edecek 4 greyder alınmasını kararlaştırmıştık. Daha sonra başka bazı binek araçları da gündemden çıkararak 5 araç aldık. Bu araçlar geçen seneninkinden daha ucuz, çok sıkı bir pazarlıkla ve aynı zamanda malzeme ofisinin de fiyat politikasıyla geçen senenin fiyatlarından daha ucuza alındı. Yolların açılmasında, tesviye edilmesinde güzel hizmetlere gideceğiz.''

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya da İl Özel İdaresi'nin makine parkında köy hizmetleri döneminde alınan 1986 model 24 greyder ve 17 dozer bulunduğunu ifade ederek, 26 yaşında olan bu araçların birçoğunun ekonomik ömrünü tamamlamış durumda olduğunu kaydetti.

Araçların, yıllık yedek parça değişimi ve yakıt tüketimi maliyetinin fazla olması nedeniyle ekonomik olmaktan çıktığına dikkat çeken Kaya, yeni alınan araçların Malatya'ya hayırlı olmasını diledi.

İl Özel İdaresi'nin araç filosuna, 5 greyder, 2 dozer ve 1 ağaç dikme makinesinin dahil edildiği bildirildi.

Muhabir: Ensar Özdemir

Yayıncı: Ahmet Ekici
Kaynak: AA