Güney Kore Heyeti Darende’de Geziye Katıldı

Güney Kore’nin önde gelen medya ve turizm sektörü temsilcileri, İstanbul-Malatya-Şanlıurfa güzergahında tanıtım turu kapsamında Malatya’nın Darende ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri de gezdiler.

Darende’de rafting yapan Güney Koreliler, ilçeyi beğendiklerini ve ülkelerine dönünce bu güzellikleri anlatacaklarını ifade ettiler.

Koreli heyet, Malatya’da Aslantepe ve Battalgazi ilçe ziyaretlerinin ardından, ikinci gün Levent Vadisi'ni ve devamında da Darende’yi ziyaret etti. Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi gibi turistik yerleri ziyaret eden 15 kişilik heyet; 8 tur acentesi (6 paket tur, 2 inanç turu), 1 tur operatörü, 1 PR (halkla ilişkiler) şirketi ve 5 medya temsilcisinden oluşuyor.

Medya temsilcileri arasında Kore’nin en popüler günlük gazetelerinden 2,2 milyon tirajlı Dong A Ilbo, 800 bin’er tirajlı Kookmin Ilbo ve Seoul Shinmun bulunuyor. Ayrıca haftalık yayınlanan Travie ve aylık yayınlanan Paper gibi Kore’nin takip edilen en önemli gezi dergilerinden ikisinin muhabirleri de heyette yer alıyor .
Kaynak: İHA