Diyarbakır’da Ses Bombalı Saldırılar

Diyarbakır’da kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından altı ayrı noktaya ses bombalı saldırı düzenlenirken, devriye görevi yapan bir polis aracına da molotofkokteylleri atıldı.

Saldırılarda can kaybı ve yaralanma yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, saat 21.00’den sonra kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından farklı bölgelere altı ses bombalı saldırı düzenlendi.

Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ’de bulunan bir alışveriş merkezinin önüne, Silvan yolunda seyir halinde olan bir aracın geçişi esnasında yola, Elazığ Caddesi üzerinde bir benzin istasyonu önüne, Elazığ Caddesi üzerinde bulunan 7. Kolordu Komutanlığı'nın dış duvarına, Sur ilçesi Balıkçılarbaşı Gazi Caddesi Muallak Sokak'ta bulunan Sur Kaymakamlığı Kadın Destek Evi’ne ve Sur ilçesi Dicle Mahallesi 327. Sokak'ta bulunan Diyarbakır Asker Hastanesi'nin arka kısmına ses bombası atıldı. Büyük gürültü ile patlayan ses bombaları bölgede paniğe neden olurken, saldırılarda can kaybı yaşanmadı. Saldırılarda seyir halindeki bir araç ile Sur Kaymakamlığı Kadın Destek Evi’nde maddi hasar meydana geldi. Ses bombalı saldırıların ardından bölgeye sevk edilen polis ekipleri saldırganların yakalanması için çalışma başlattı. DEVRİYE GÖREVİ YAPAN POLİS ARACINA 4 MOLOTOF KOKTEYLLİ SALDIRI Öte yandan, Bağlar ilçesi Emek Caddesi üzerinde devriye görevi yapan resmi bir polis aracına yüzleri kapalı 5 kişi tarafından molotofkokteylleri atıldı. Atılan molotofkokteyllerinin araca isabet etmemesi can ve mal kaybını önlerken, karanlıktan faydalanan saldırganlar kaçtı. Kaçan saldırganların yakalanması için bölgede geniş çaplı çalışma başlatıldı .
Kaynak: İHA