ÇOMÜ Dalış Kursu Açacak

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi bünyesinde, 1 Yıldız, 2 Yıldız, 3 Yıldız SCUBA dalış kursları açılacak.

09 Temmuz’da başlayacak olan 1 Yıldız, 2 Yıldız, 3 Yıldız SCUBA (TSFF - CMAS) dalış kursları 2 hafta devam edecek, 15 ders saatinden oluşacak. 10 saati teorik, 5 saat ise uygulamalı ders verilecek. Kurslar, sürekli olarak iki hafta da bir yeniden başlayacak. Kursa 18 yaşını doldurmuş, dalış yapmaya mani sağlık problemi olmayan ve yüzme bilen herkes katılabilecek. Kurs sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlara dalış eğitimi sertifikası (bröve) verilecek.

Yrd. Doç. Dr. Deniz Acarlı eğitmenliğinde, Doç. Dr. Adnan Ayaz ve Yrd. Doç. Dr. Uğur Altınağaç tarafından verilecek teorik dersler, hafta içi Pazartesi - Salı - Çarşamba- Perşembe - Cuma günleri 15.00-17.00 saatleri arasında Su Ürünleri Fakültesi dersliklerinde işlenecek. Uygulamalı dalış ise hafta içi ve hafta sonu Dardanos Yerleşkesinde yapılacak. Dalış kurs grubunun, iş durumuna göre saatlerde esneklik sağlanacak.

Kurs ücretleri ise, üniversite dışından katılacaklar için 465 TL ile 665 TL arasında değişiyor. ÇOMÜ öğrenci ve personeli 365-565 TL arasındaki fiyatlarla kursa katılabilecek. Oryantasyon dalışları için ise her dalış başına 40 TL alınacak .
Kaynak: İHA