Çayırova'da Engeller Kalkıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Çayıova’da gerçekleştirdiği üstyapı çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Rahmi Dibek Caddesi 3. kısımda süren çalışmalarda engelli vatandaşların yönlerini bulabilmeleri için kaldırma kabartma parkeler döşeniyor. Çalışmaları yerinde denetleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, “Çalışmalarımızda engelli vatandaşlarımızı da düşünüyoruz” diye konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı ve Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Yazıcı, Çayırova’da Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan çalışmaları inceledi. Fen İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Altay’dan bilgiler alan Genel Sekreter Yazıcı, “Yaptığımız çalışmalarda engelli vatandaşlarımızı da düşünerek kent genelini planlıyoruz. Türkiye genelinde nüfusunun yüzde 12’sinin engelli olduğu gerçeğinden yola çıkarak, yaptığımız çalışmalarda görme engelli ve tekerlekli araba kullanmak zorunda olan vatandaşlarımızın kent içi ulaşımlarını güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Çayırova Rahmi Dibek Caddesi’nde 3. kısımda 700 metrelik çalışmalar tamamlanmak üzere. Cadde’de 3 bin metrekare parke çalışması yapıldı. Yaklaşık 3 buçuk kilometre olan Rahmi Dibek Caddesi modern görüntüsüyle Çayırova bölgesinin cazibe merkezi haline getiriliyor .
Kaynak: İHA