Aktardan Yaz Mevsimi Uyarısı

Adıyaman'da şifalı bitkiler satışı yapan Yetkin Şifalı Bitkiler işletmecisi Ercan Yetkin, yaz mevsiminde yaşanabilecek halsizliğe karşı uyardı.

Yaz aylarında bol bol sıvı tüketilmesi ve belirli saatler diliminde dışarıda durulmaması gerektiğini belirten Yetkin, yaz aylarında ağır ve yağlı gıdalardan kaçınılması, özellikle hücre yaşlanmasını engelleyici tamamen organik meyve ve sebzelerin tüketilmesi gerektiğini söyledi.

Yazın, yeni çıkan meyve ve sebzeleri yemeye ağırlık verilmesi gerektiğini kaydeden Yetkin, "Örneğin siyah turp; antioksidan olarak rahatlıkla tüketebileceğimiz bir sebze. Vişne, kiraz gibi yeni çıkan renkli meyvelerden de tüketmemiz gerekiyor. Roka ve dereotu gibi taze çıkan sebzeleri tüketmemiz sağlımız açısından çok önemli olacaktır. Akşamları hafif yersek sabahları hafif kalkarız. Yazın erken yatmaya çalışmalıyız. Erken kalkıp, güneşle birlikte hafif egzersizler yapmamız da faydalı olacaktır" diye konuştu

Yetkin, gündüz vakitlerinde 11.00 ile 16.00 saatleri arasında mecbur kalmadıkça dışarıda güneşte durulmamalı diyerek, güneşin etkisinin azaldığı saatlerde dışarı çıkılması gerektiğini, bol bol sıvı tüketilmesinin yaz aylarında vücut için büyük bir önem kazandıracağını aktardı .
Kaynak: İHA