52 Ülkeden Festival İçin Türkiye’ye Gelen Turistler Taksim’de Yürüdü

Büyükçekmece Belediyesi’nin geleneksel olarak düzenlediği “Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali” kapsamında 52 ülkeden Türkiye’ye gelen turistler Taksim’de kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Büyükçekmece Belediyesi ve Türk Folklor Kurumu’nun her yıl geleneksel olarak düzenlediği “Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali”nin İstiklal Caddesi’ndeki kortej yürüyüşü renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye’nin yanı sıra Brezilya, Bulgaristan, Endonezya, Güney Kore, Hollanda, İspanya, KKTC, Slovakya (Bando), Tataristan, Tayland, Togo, Ukrayna, Ürdün, Litvanya, Macaristan ve Kosova ekipleri, yerel giysiler ve ülkelerinin bayrakları ile Odakule’den Taksim Meydanı’na kadar yürüdü. Folklorcular yürüyüş esnasında kendilerine özgü enstrümanlarıyla şarkılar söyleyip dans gösterilerinde de bulundu.

Festivali düzenlemedeki amaçlarından bahseden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri bu festival sayesinde binin üzerinde yabancı konuğu Büyükçekmece’de ağırladıklarını söyledi.

Konukların ülkelerine dönerken Türk misafirperverliği sayesinde ülkelerine memnun döndüklerini vurgulayan Başkan Akgün, “Sanat elçilerinin memnun dönmesinin en büyük faydası ülkemizin tanıtımına mutlaka katkı sağlayacaktır” dedi.

Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk Heykeltraş Kemal Tufan’ın yaptığı heykel sempozyumuna katılan heykeltraşlar şunlar: “Luke Zwolsman (Avusturya), Craig Medson (Avustralya), Hwang (Güney Kore), Tanadol (Tayland), Jerome Symons, (Hollanda), Bahadır Çolak (Türkiye), Kemal Tufan (Türkiye).” Öte yandan, 2 Temmuz’dan itibaren festivalde, “Burak Kut-Murat Karahan, Hadise, Ahmet Özhan, Murat Boz, Volkan Konak, Ali Altay” gibi sanatçılar sahne alacak .
Kaynak: İHA