Sağlık Alanında Değişiklikler Devam Ediyor
Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-2 (Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi) bölümünde kadın doğum hastalıkları ile çocuk hastalıkları polikliniklerinin birbirinden ayrılması amacıyla çalışma yapılıyor.

İnan, eski adıyla Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi olan, şu anda Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek-2 olarak bilinen hastanenin idare bölümünü yeni yerine taşıyarak, polikliniklerin yan tarafındaki eski idare binasını tadilattan geçirerek, burayı poliklinik bölümüne dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi.
Eski idare binasında oluşturacakları poliklinikleri ikiye ayıracaklarını anlatan İnan, şöyle konuştu: "Birinde çocuk, diğerinde kadın doğum hastalıkları poliklinikleri olacak. Amacımız, polikliniklerdeki kargaşayı önlemek ve böylece hastalarımıza daha çok sağlıklı ortamlarda hizmet vermektir.Bunlarla birlikte eski adıyla kadın doğum polikliniklerinde kan alma, emzirme, ultrason ve NTS odaları oluşturacağız. Ayrıca NTS odalarını 5 yataklı kapasiteye çıkaracağız. Eski idari binada hizmet verecek olan çocuk polikliniklerinde ise 9 doktor hizmet sunumuna başlayarak, 7 poliklinik hizmet verecektir. Çocuk polikliniklerinde kan alma, emzirme, ultrasyon ve NTS odaları olacak. Hastanemizde kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşında 15 doktor halka hizmet verecektir.”
