Olimpiyat Çocukları Başbakan'ı Mest Etti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 ülkeden Türkçe Olimpiyatları'na katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen öğrencilerle ayak üstü görüştü.Öğrencilerden şarkılar dinleyen Başbakan, ‘çok güzel’ diyerek memnuniyetini ifade etti.

Olimpiyat Çocukları Başbakan'ı Mest Etti
Gabonlu öğrenci, Başbakan’a Kürtçe Şemame parçasını okurken, Iraklı Geylan Tahir ise Başbakan'a bir uzun hava okudu.Partisinin Şanlıurfa Teşkilatı 4. Olağan Genel Kongresi'ne katılmak üzere Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Valiliği önünde toplu açılış törenleri gerçekleştirdi. Açılışın ardından otobüsüne yönelen Başbakan Erdoğan, olimpiyatların Doğu Turnesi Kapsamında Şanlıurfa’ya gelen Türkçe’nin çocukları ile karşılaştı.Sorumlu öğretmenin kısa bilgilendirmesinden sonra Başbakan, öğrencilerden türkü söylemesini istedi.

Bu sırada Gabonlu Nadıa, Erdoğan için Kürtçe parça okudu. Emine Erdoğan’ın da dinlediği parça Erdoğan çiftinden tam not aldı. Ardından, Irak’tan gelen Geylan Tahir, Türkçe bir uzun hava seslendirdi. Erdoğan çiftçi, öğrencileri dinledikten sonra alkışlarken, Emine Erdoğan, öğrencilere başarılarının devamını diledi. Başbakanlık otobüsüne binerek şehir turu atan Başbakan Erdoğan, ardından Şanlıurfa Gap Havalimanı'na hareket etti. Erdoğan, geldiği Anauçağı ile şehirden ayrıldı.