Nemrut Dağı’nda Şiir Şöleni

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Adıyaman Kalkınma Sempozyumu, Nemrut Dağı zirvesinde gerçekleştirilen şiir dinletisi ile son buldu.

Adıyaman Valiliği, Adıyaman Üniversitesi, Adıyaman Belediyesi, Adıyamanlılar Vakfı, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Adıyaman Kalkınma Sempozyumu’nda şiir dinletisi sunuldu.

Unesco Dünya Kültür Mirası Listesinde Korunması Gereken Kültür Varlıkları arasında yer alan 2 bin 206 metre yükseklikteki Nemrut Dağı’nda ki devasa heykeller arasında güneşin batışı izlenirken, şiir dinletisi sunuldu.

İki gün süren sempozyumun üçüncü gününde Dünya’nın 8. Harikası olarak kabul edilen Nemrut Dağı zirvesinde şiir şöleni gerçekleşti.

Kommagene Uygarlığına ait Karakuş Tepesi, Cendere ve Arsemas gibi tarihi yerlerin gezilmesinin ardından Sincik’in Serince köyünde yemek yenildi.

Daha sonra zorlu bir tırmanış gerçekleştiren şairler ve davetliler devasa heykellerin önünde, güneşin batışıyla birlikte şiirlerini okudular. Adıyaman’ın mahalli şairlerini yanı sıra ulusal şairlerde şiirlerini seslendirdi.

Adıyamanlılar Vakfı Başkanı Ömer Özkartal, Nemrut Dağı zirvesinde şiir dinletisinin sunulmasının çok anlamlı olduğunu ve Adıyamanlılar Vakfı Adıyaman Şubesi’nin çok büyük gayretleri ile bu etkinliğin gerçekleştirildiğini dile getirdi.

Özkartal, Nemrut Dağı’nın mutlaka görülmesi gerektiğini ve görülmeye değer bir manzara ve güzelliğin yer aldığını söyledi.

Şiir Derneği Başkanı ve Adıyamanlılar Vakfı Eski Başkanı Nevzat Bayhan, Unutulmaz bir gün yaşandığını belirterek, bir tarafta güneş batarken diğer tarafta dolunay çıkmasını izlemenin en güzel duygu olduğunu dile getirdi.

Güneşin doğuşunun ve batışının en güzel izlendiği yerlerden birisi olan Nemrut Dağı’nda okunan şiirler zirvede bulunan yerli ve yabancı turistlere Unutulmaz anlar yaşattı .
Kaynak: İHA