Kültür Şöleni Sona Erdi

Türkçe Olimpiyatları kapsamında İstanbul’da 1-2-3 Haziran tarihlerinde düzenlenen Kültür Şöleni sona erdi.Kültür Şöleni’ne 5 kıtadan toplam 135 ülke katıldı.

Kültür Şöleni Sona Erdi
2010’da Avrupa Kültür Başkenti olan İstanbul, bu kez İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen Kültür Şöleni vesilesiyle dünyaya başkentlik yaptı. Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından organize edilen 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında, 1-2-3 Haziran tarihlerinde gerçekleşen şölene dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akın etti. İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen şölene, yurt içinden ve yurt dışından 600 bin civarında ziyaretçi geldi. Kültür Şöleni için gelen yüz binlerce insan, ismini dahi duymadığı ülkelerle tanışma fırsatı buldu, kültürleri hakkında bilgi sahibi oldu.Sabah saat 10.00 ve akşam 21.00 saatleri arasında ziyaretçileri ağırlayan İstanbul Fuar Merkezi’ndeki Kültür Şöleni’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Şölene, çok sayıda yabancı misyon şefleri, büyük elçiler, konsoloslar katıldı.

Türkçe Olimpiyatları kapsamında organize edilen Kültür Şöleni’ne katılan Japonya, Azerbaycan, Romanya ve Çin gibi farklı ülkelerden gazeteci ve bürokratlar ülke stantlarını gezerek öğrencilerle sohbet etti. Romanya’da görev yapan büyükelçiler de Türk okullarının stantlarına ve öğrencilerine hayran kaldı. Kültür Şöleni’nde dans gösterisi yapan küçük çocukları gören yabancı misyon şefleri, hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Geçtiğimiz yıl Ankara Altınpark’ta yüz binlerce insanı ağırlayan Kültür Şöleni, bu yıl İstanbul’u renklendirdi. 135 ülke, kurdukları ülke standlarında kendi kültürünü, kıyafetini, yemeğini, müziğini tanıtma fırsatı buldu. Kültür Şöleni’nde tüm ülkeler aynı zamanda Ülke Tanıtım Stantları Yarışması’nda Altın Madalya kazanmak için ter döktü.Aylar önce başlayan kültür şöleni hazırlıkları yerini heyecana bıraktı. Toplam 600 bine yakın ziyaretçinin katıldığı 135 ülkeden bin 500 öğrenci ve 500 öğretmenin görev aldığı şölen için 600 bin tanıtım broşürü dağıtıldı.