Edremit’te Kursiyerlerin Sergi Coşkusu Devam Ediyor

2012 dönemi yılsonu sergilerinin 4.’sü Hacıaslanlar köyünde açıldı.

Edremit’te Kursiyerlerin Sergi Coşkusu Devam Ediyor
Sergi açılışlarının yapıldığı köylerde, adeta bayram sevinci yaşanıyor.

Hacıaslanlar köyündeki açılışa, EHEM Müdürü İsmail Damar’ın yanı sıra Hacıaslanlar Muhtarı Ali Biçer İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, Çamcı Muhtarı İsmail Öztürmen, müdür yardımcıları M. Halil Dikici, Mehmet Kundakçı, Hürrem Tanrıverdi, köylüler ve davetliler katıldı.

Törende, EHEM Müdürü İsmail Damar, kursun açılmasında büyük katkıları olan köy muhtar Ali Biçer ve usta öğretici İlknur Çelik ve sergide emeği geçen kursiyerlere teşekkür etti.

Kursiyerler adına konuşma yapan Gülsüm Başaran ise, “ Köyde kursun açılması çok yararlı oldu. Köylülerimiz kurslar sayesinde aile ekonomilerine katkı sağlarken, bir yandan çeyizlerini kendilerinin hazırlayabilmenin mutluluğu yaşıyorlar”dedi.

Törende Makine Nakışı Kursunu başarıyla bitiren kursiyerlere belgelerinin verilmesinin ardından sergi köy muhtarı Ali Biçer tarafından açıldı. Sergilenen ürünler büyük beğeni topladığı sergi töreninde konuklara pilav, ayran ve helva ikramında bulunuldu. EHEM kursiyerlerinin sergi coşkusu pazartesi günü Doyran köyü ile devam edecek .
Kaynak: İHA