Burhaniye’de Köylü Bayanların Beceri Sergisi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü’nün ilçe merkezi ve köylerde açtığı kurslar sona ererken, sergiler de açılmaya başladı.

Burhaniye’de Köylü Bayanların Beceri Sergisi
İlçeye bağlı Ağacık köyünde geçtiğimiz Aralık ayında açılan El Sanatları Kursu sona ererken, açılan sergide yer alan eserler de göz kamaştırdı. İlçeye 12 kilometre uzaklıktaki Ağacık köyünde Berna Katrancı’nın öğretmenliğini yaptığı kursta üretilen dal işleri büyük beğeni kazanırken, köylü bayanların anne ve ninelerinin sandıklarından çıkardıkları çeyizlerden oluşturdukları eserle de göz kamaştırdı. Sunuculuğunu Celal Toraman Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ahmet Altınsoy’un yaptığı sergi açılışında konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, kursların açılmasında destek olanlara teşekkür etti. Her yerde her zaman her durumda eğitim yapan bir kurum olduklarının altını çizen Müdür Karanfil Bilgin, kendilerine destek olan Kaymakam Ali Uslanmaz, Belediye Başkanları Fikret Akova ve Hüseyin Kayacık ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Bünyamin Uruç’a teşekkür etti.

Kursu bitiren 10 bayana, İlçe Milli Eğitim Müdürü vekili Zekeriya Eşkikara, Şube Müdürü Mehmet Karabıyık, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin ve köy muhtarı Alaaddin Karaaslan tarafından belgeleri verilirken, Pelitköy Halit Selçuk İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri de törene renk kattı. Kurdelenin kesilmesinin ardından Abdi Yener’e ait evde açılan sergideki eserler büyük ilgi gördü. Köylü bayanların hazırladıkları giysiler ile çeyiz eşyaları, mutfak takımları ve yatak örtüleri büyük beğeni kazandı. Kursu bitiren bayanlar, beceri kazanmanın sevincini yaşarken çocukları için çeyiz hazırladıklarını söylediler. Sergi açılışına katılan vatandaşlara etli pilav ve ayran ikramı yapıldı .
Kaynak: İHA