‘Ortak Staj’ Projesi

Mersin’in merkez Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yürüttüğü ‘Ortak Staj’ projesi kapsamında Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz ve 9 öğrenci projenin İspanya hareketliliğini yerinde incelediler.

Toroslar ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, proje kapsamında İspanya’nın Cadiz kentinde incelemelerde bulunan Müdür Yılmaz ve 9 öğrenci, staj konularında araştırmalar yaptılar.

Gezi hakkında açıklamalarda bulunan Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, bu gezilerdeki amaçlarının Mersin’de ki proje ortaklarının okullarındaki eğitimin kalitesini artırmak, ulusal ve uluslararası boyutta eğitimi güçlendirmek olduğunu söyledi.

Yılmaz, ayrıca bu tür projeler sayesinde her iki ülke arasında, kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, işbirliğini güçlendirmeyi, iki ülke öğrencilerinin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerinin de amaçladığını ifade etti.

Ayrıca bu ülkeler arasındaki diyalogu geliştirmek, ön yargıları silmek, turizm geliri elde etmek ve Türkiye’nin uluslararası alanda güç ve prestijini artırmak görevlerini de yerine getirdiklerini vurgulayan Yılmaz, “Bu tür geziler yabancı dil olarak Avrupa dillerinin öğretiminde kaliteyi artırır. Dil öğretmenlerinin pedagojik yeteneklerini geliştirmek, öğretilen yabancı dil çeşitliliğini artırmak gibi faydalar sağlar” şeklinde konuştu.

Yılmaz, projenin hazırlanmasından, yürütülmesine kadar emeği geçen herkese teşekkür etti .
Kaynak: İHA