Buldan Myo’ya Hayırsever Desteği

Denizli'nin Buldan İlçesinde hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu tarafından yaptırılacak olan Pamukkale Üniversitesi Buldan Meslek Yüksekokulu ek binasının temeli törenle atıldı.

Hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu'nun, babası Süleyman Acıpayamoğlu adına yaptıracağı Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu ek binasının temeli Vali Abdülkadir Demir’in de katıldığı törenle atıldı. Törene, Vali Abdülkadir Demir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu ile davetliler katıldı

Vali Abdülkadir Demir yaptığı konuşmada, Anadolu’nun birçok ilinde iyi bir etüt çalışması yapılmadan ve altyapısı hazırlanmadan yüksekokulların açıldığını, yapılan plansız açılışlar nedeniyle iyi eğitim imkanının oluşmadığını, yüksekokul ile o yerleşim yerinin eğitim seviyesinin yükselmesi, ekonomisinin canlanması, yörenin gelişmesi, güzelleşmesi ve iş imkanı sağlaması hedeflerinin gerçekleşmeyerek aksine o ilçeye zarar verdiğini söyledi.

Denizli’de ise, şartlar oluşturulmadan yüksekokul açılmadığını belirten Vali Demir, “Pamukkale Üniversitesi, rektörümüzün önderliğinde ilçelerde açacağı meslek yüksekokullarında, bir fakültede hangi şartlar gerekiyorsa onları sağlamadan yüksekokul açmıyor. Her konuda Türkiye’ye model olan Denizli, eğitim konusunda da örnek teşkil ediyor. Doğru olan da bu. Eğitim, özellikle üniversite eğitimi hevesle yapılacak bir iş. Birileri memnun olsun diye yapılacak iş değil. Buldan Meslek Yüksekokulu'nu yapan Buldanlıoğlu Ailesi ile ek binayı yaptıran Acıpayamoğlu Ailesine ve bütün hayırseverlerimize Denizli olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Buldan’ın Denizli için çok önemli bir ilçe olduğunu vurgulayan Vali Demir, “Buldan’ı diğer ilçelerden ayıran özellikleri var. Buldan dokuması, el sanatları, kendine has evleri var. Buldan, Denizli’nin geleceğinde önemli bir rol oynayacak. Dolayısıyla buradaki çalışmalar, valilik ve diğer kamu kurumları olarak bizleri yakından ilgilendiriyor. Bu kapsamda özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığı ödenekleriyle devam eden sokak sağlıklaştırması, belediye tarafından önceden başlatılan ve bizim tarafımızdan da desteklenen çalışmalar devam edecek” diye konuştu.

Buldan’da konaklama imkanlarının arttırılmasının önemli olduğunu kaydeden Vali Demir, “Kaymakamlığımız bir konağı burada özellikle butik otel olarak yapacak. Buldan’ın belki de en önemli eksiklerinden bir tanesi, bu kadar güzelliklerinin içerisinde yeterli konaklama alanlarının olmaması. Bunu sağlayamadığımız sürece turizm sektöründe başarılı olmamız mümkün değil. Denizli’de bir işadamımız burada otel yapımıyla ilgili karar aldı ve tesisin termal otel özelliklerine sahip olması adına buradaki çalışmasını sürdürüyor” şeklinde konuştu.

Okula kazandırılacak ek binanın tamamlanmasının ardından açılacak yeni bölümün restorasyon bölümü olduğunu hatırlatan ve bu bölümün tarihi ve kültürel değerlere sahip Buldan için ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Vali Demir, şunları söyledi: “Buldan,Tripolis gibi antik kente sahip olan bir ilçe. Geçen hafta burada kazı çalışmaları başladı.

Buldan’ın sahip olduğu değerlerden bir tanesi de Süleymanlı Gölü. Burada yönetim planı kurularak biyolojik çeşitlilik araştırılması yapılacak. Yıl sonuna kadar bu çalışma bitirilecek. Bu nedenle açılacak yeni bölümün bu kadar tarihi ve kültürü barındıran Buldan’da açılacak olması ayrı bir önem taşıyor.” Vali Demir, konuşmasının ardından hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu’na eğitime verdikleri destekten dolayı plaket verdi. Törende, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, hayırsever işadamı Mustafa Acıpayamoğlu ve babası Süleyman Acıpayamoğlu tarafından ek bina yapımı ile ilgili protokol imzalandı.

Vali Abdülkadir Demir ve diğer protokol üyeleri tarafından temeli atılan Buldan Meslek Yüksekokulu Süleyman Acıpayamoğlu ek binasının tamamının hayırsever desteği ile yapılacağı ve 650 bin TL’ye mal olacağı belirtildi .
Kaynak: İHA