Yardım Edilmezse Evi Çökecek

Batman’ın Sason ilçesine bağlı mezrada ikamet eden vatandaş, çökme tehlikesi yaşayan evi için il ve ilçe yöneticilerinden yardım istedi.

Her an çökme tehlikesi yaşayan ve duvarlarında çatlakların oluştuğu bir evde ikamet eden Onar ailesi, güvenle kalabileceği bir ev için yardım talebinde bulundu. Sason’a bağlı Kelhasan Köyü Sinemerg Mezrası'nda ikamet eden, 5 çocuk babası Feremez Onar (34), olası bir facianın önlenmesi için duyarlılık çağrısında bulundu. Ailesinin geçimini, yılın 4-5 ay İstanbul ve başka kentlerde çalışarak kazandığı para ile sağlamaya çalıştığını belirten Onar, “İki odalı toprak damlı, duvarlarında çatlaklar olan bir evim var. Evim her an yıkılmak üzere. Çocuklarım evde yatarken korkuyorlar. Ancak başka imkanım yok. Sonbahardan sonra özellikle kuvvetli yağışlı günlerinde evimizde yatmaktan korkuyoruz. Böyle yağışlı günlerde evimizin çökme ihtimalini düşünerek amcalarımın, yeğenlerimin evlerinde geceliyoruz, onlarda kalıyoruz.” dedi.

Kendi imkanlarıyla yeni bir ev yapmanın mümkün olmadığını belirten Onar, şu an İş-Kur kapsamında 3,5 ay süreli iş bulduğunu, ancak kazandığı para ile evini onarmanın mümkün olmadığını söyledi.

Eski kaymakamlara sayısız kez dilekçe ile başvurup yardım istediğini belirten Onar, “Sayın kaymakamımızdan, Afet İşleri İl Müdürlüğü'nden, sayın valimizden, duyarlı varlıklı insanlarımızdan destek istiyorum. Bu yardım çimento, demir, tuğla veya nakdi olabilir. Yeter ki çocuklarımla rahatça ve korkusuzca oturabileceğimiz bir evimiz olsun. Destek verilirse kendi evimizi oturulabilir hale getireceğiz. Destek verilmezse yarınlarda başımıza bir musibet gelirse bunun vebali olacak.” diye konuştu.