Somalili Öğrencilerden ‘Türkçe’ Şenliği

İhsangazi Kaymakamlığı ve Mergüze İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören Somalili öğrencilerin düzenlediği ‘Türkçe Şenliği’ davetlilerden büyük beğeni topladı.

İhsangazi Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda düzenlenen Türkçe Şenliğine Vali Erdoğan Bektaş, İhsangazi Kaymakamı Ahmet Başer, İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, İŞKUR Kastamonu İl Müdürü Adnan Arslan ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Erdoğan Bektaş, “Kışın buraya geldiğimizde çocuklarımıza bu kar gidecek kalmayacak dediğimizde inanamıyorlardı. Kar gitti ve güzel günler geldi. 4 ay gibi kısa bir sürede bu farklı ortamı yeni bir dili yeni bir kültürü öğrenmeye çalıştılar. Bu bizim ülkemizin Son yıllarda dünyada üstlendiği rolle ilgili önemli bir durumdur. Artık dünyada yapayalnız değiliz bizi izleyenler bizi sevenler var. Daha iyi bir geleceğe doğru yol alıyoruz” dedi.

Daha Sonra Bektaş, Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nda 4’üncü olan Muhammed Ali Osman’ı tebrik ederek, başarılar diledi. Ardından, Somalili öğrenciler, öğretmenleriyle beraber hazırlamış oldukları birbirinden güzel ve hareketli şarkılar eşliğinde davetliler keyif dolu dakikalar yaşattılar .
Kaynak: İHA