Merkez İlçeler Ortak Akıl Toplantısı Yapıldı

Konya’da Mevlana Kalkınma Ajansı’nın ev sahipliğini yaptığı, “Merkez İlçeler Ortak Akıl Toplantısı” yapıldı.

Konya Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şahin, Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) Genel Sekreteri Ahmet Akman, merkez ilçe kaymakamları, merkez ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstikal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, yaptığı konuşmada, “Biz kamu görevlileri kendimizi dizayn ederken merkezin bize vereceği talimatları ön planda tutarız. Kendi gücümüzü de ikinci plana atarız. Aslında bu yeni vizyon bize bizim gücümüzün merkezden gelecek talimatlar kadar değerli olduğunu çoğu zaman onlardan daha değerli olduğunu gösteriyor. Nitekim daha önceki 5 ve 7 yıllık kalkınma planlarında bu bölgeye ilişkin olarak bu detayda hiçbir işarete rast gelmiyoruz. Kaymakam arkadaşlarımız çok detay noktada bir takım öneriler getirecekler. İşte bu bizim kendi gücümüze inanmamızın bir Sonucudur. Şüphesiz böyle bir gücün ortaya çıkarılmasında yol açıcı tavrı etkili olmuştur. Kalkınma ajansları da bu anlamda çok özel örgütlenmelerdir. Verilen destek için çok teşekkür ediyorum. Başlangıçta bu planın hazırlanmasında nasıl bir usul yürütülmesi gerektiğini şüphesiz tartıştık. Ve kaymakam arkadaşlarımıza da güvendiğimizi ifade ettik” diye konuştu.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, “Mevlana Kalkınma Ajansı bildiğiniz gibi 2010-2013 bölge planı yapmıştı. Bunu katılımcı bir anlayışla yapmıştı. Bu onaylandı ve bir bölge planımız var birçoklarımız bunu biliyor ve kurumumuzun sitesinde yayında özellikle ulusal planlardan hiyerarşik olarak daha Sonra gelen bölge planlarının çok önemli belgeleridir. Biz bir yeni dönem bölge planı hazırlamaya başladık. 2014 ve Sonrası için bunun belki süresiyle ilgili Son zamanlarda bazı gelişmeler oldu. Belki 2014 ve 2023 olması düşünülüyordu. 5 yıllık planlara yeniden dönülmesi söz konusu olabilecek ama yeni dönem bölge planı hazırlayacağız. Zaten biz bölge olarak da 2023 vizyonu çalışmalarını yürütmüştük. O yüzden yeni dönem bölge planları çalışmalarında da özellikle ilçelerimiz bazında detay çalışmalarını yapmayı arzu etmiştik. Bu vesileyle bütün ilçelerimizin raporlarını ortaya koyalım diye bir çalışma yürütüyorduk. Bunlarda Sona doğru yaklaşıyoruz. Özellikle Konya merkez ilçelerimizde konsolide etmek ihtiyacı tabi ki söz konusuydu. Bu çalışmaların buna vesile olacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından merkez ilçe kaymakamları, ilçe stratejik gelişme raporlarını açıkladı.

Kaynak: İHA