Genel Koordinatör Aksoy Açıklama Yaptı

Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Taha Aksoy, tesislerin oyunlardan sonra değerlendirilmesi için iş adamlarına büyük görevler düştüğünü söyledi.

Taha Aksoy, Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin , HiltonSA Otel'de gerçekleştirilen ''Aylık Olağan Üye Toplantısı''na katılarak iş adamlarına barkovizyon eşliğinde Akdeniz Oyunları ile ilgili sunum yaptı.

Organizasyona 24 ülkeden katılımcı beklediklerini ifade eden Aksoy, en büyük sorunun henüz bu sayının netleşmemesi olduğunu söyledi.

Aksoy, Mersin'deki oyunların en iyi şekilde geçmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, ''Akdeniz ülkeleri zaman konusunda çok da özenli değiller. Bunu inşallah bir şekilde aşacağız. 20-30 Haziran 2013 tarihleri arasında 32 branşta düzenlenecek oyunlara 24 ülkeden tahmini olarak 4 binin üzerinde sporcu bekliyoruz'' dedi.

Tesislerle ve yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi veren Aksoy, şunları kaydetti:

''Oyunlarda kullanılacak toplam tesis sayısı, yapımı süren ve mevcutlarla birlikte 52'dir. Bunlardan 2'si Adana'dadır. Yapımı devam eden 25 bin kişilik bir stat var. Bir yıl içinde teslim almayı planlıyoruz. Ayrıca büyük bir spor salonu, Türkiye'de pek de benzeri olmayan bir tenis kompleksi, yüzme havuzu, spor ve cimnastik salonu, atıcılık tesisi ve Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'ndeki çalışmalarımız sürüyor. Tesislerin hepsi oyunlara kadar hazır hale gelecek. Ancak tesislerin oyunlardan sonra değerlendirilmesi için iş adamlarına büyük görevler düşüyor.''

Aksoy, tesislerin dışında organizasyon olarak birçok koldan hazırlık yaptıklarını anlatarak, ''Akdeniz Oyunları daha büyük bir projenin başlangıç adımıdır. Bu adım Mersin'i bir spor kenti yapmak, tanıtmak, sporcular kenti, sağlıklı yaşam peşinde koşan insanların kenti haline getirmektir. Mersinliler olarak bu büyük projeyi kafamızda canlandırmalı ve şekillendirmeliyiz. Spor okulları ve kulüpleri kurmalı, başka organizasyonları getirebilmenin yollarını aramalıyız'' diye konuştu.

Tanıtım çalışmalarının oyunlar yaklaştıkça yoğunlaşacağına dikkati çeken Aksoy, bütçe imkanları çerçevesinde, ellerinden geldiğince tanıtım yapacaklarını bildirdi.

Aksoy, sivil toplum kuruluşlarının yapacağı katkıların da tanıtımlarda büyük fayda sağlayacağına inandığını dile getirerek, ''Yurt içinde ve sınırlı da olsa yurt dışında tanıtımlar yapacağız. Yaklaşık 3 aydan bu yana, ayda bir elektronik bülten çıkarıyor ve katılması beklenen ülkelerle federasyonlarına ulaştırıyoruz. Şu anda katılımı düşünülen 24 ülke Mersin'de neler olup bittiğini biliyor. Ancak işbirliğine her zaman açığız. Mersinli iş adamları kültürel aktiviteler düzenlenmesinde sponsor olabilir'' dedi.

Arapça tercümede sıkıntı çektiklerini dile getiren Aksoy, bu konuda destek beklediklerini vurgulayarak, oyunlara ait maskota isim bulunmasına yönelik öneri kabul ettiklerini de sözlerine ekledi.

-''Oyunlar, 2020 Olimpiyatları için referans olacak''-

TURAB Başkanı Emin Ucuz da, oyunların Mersin'in gelişmesi ve dünyaya tanıtımı açısından önem taşıdığını söyledi.

Oyunların aynı zamanda Türkiye için İstanbul'un 2020 Olimpiyatları'na adaylık sürecinde referans olacağını anımsatan Ucuz, ''Hükümetimizin verdiği destek ve koordinatörlüğün titiz çalışmalarıyla organizasyonun istediğimiz gibi geçeceğine inancımız tamdır'' diye konuştu.

TURAB üyelerinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşu ile dernek temsilcisi ve üyelerinin katıldığı toplantıda, başkan Ucuz, Aksoy'a plaket verdi.

Muhabir: Veli Gürgah / Zuhal Uzundere Kocalar

Yayıncı: Hüseyin Doğru
Kaynak: AA