Fethiye’de ‘son Ağa’ Canına Kıydı

Fethiye’nin Karaçulha Beldesi’nde geçtiğimiz günlerde düzenlenen geleneksel deve güreşlerinde festival ağası seçilen Bilal Tosun, pompalı tüfekle canına kıydı.

Edinilen bilgilere göre; dün 48 GK 266 plakalı cipi ile Fethiye’den Yayla Zorlar köyüne giden, buradaki akaryakıt istasyonunda bir süre oturup, işçileri ile konuşan, ardından yaylada bulunan babası Ali Tosun’un evinde kalan Bilal Tosun (44), sabah saatlerinde baba evinden ayrıldı. Fethiye’deki işyerlerinden telefonla aranan Bilal Tosun, telefona hiç bakmayınca işyeri çalışanları ve aile yakınları aramaya çıktı. Bilal Tosun’un jeepi Fethiye-Antalya Karayolu Kemer Beldesi Gerişburnu Mahallesi çıkışında ormanlık alanda saat 15.30 sıralarında fark edildi. Çalışanlarından Önder Sivri, Fethiyeli İşadamı ve Deve Güreşi Ağası Bilal Tosun’u 48 GK 266 plakalı jeepin sol ön tekerliği önünde yerde kanlar içinde yatarken gördü. Önder Sivri, durumu hemen jandarma bildirdi. Fethiye Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mehmet Beşir Taş, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Binbaşı Sedat Kara ve diğer ilgililer, hemen olay yerine gitti. Jandarma olay yeri inceleme Ekibi, intihar teşebbüssü ile ilgili inceleme ve araştırma yaparken, olayı duyan yakınları ve Karaçulha Belde sakinleri olay yerine gelerek, bilgi almaya çalıştı.

İntihar olayı ile ilgili üzerinde herhangi bir not çıkmayan işadamı Bilal Tosun’un, jeepinin arkasındaki “son ağa” yazısı da dikkat çekti. Olayı duyan kardeşleri, olay yerine geldiklerinde siniri krizi geçirdi.

Olay yerinde yapılan inceleme ve araştırmanın ardından Bilal Tosun’un cenazesi tabuta konulup, otopsi için Fethiye Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırıldı. 3 çocuk babası İşadamı Bilal Tosun’un canına kıymasının nedeni Cumhuriyet Savcılığı ve Jandarma tarafından araştırılırken, çalışanlarından Önder Sivri, “Telefonla kendisine ulaşamayınca yol kenarında aramaya çıkmıştık. Cesedini gördük. Çok üzüldük” dedi.

Kaynak: İHA