Alsancak’ta 40 Yıllık Özlem Sona Erdi

Konak Belediyesi, Alsancak Kültür Mahallesi sokaklarında gerçekleştirdiği yenileme çalışmalarıyla 10 sokakta çağdaşlığın resmini çizdi.

Sokakların açılışı, Alsancak esnafının yüzde 50’ye varan indirimlerle katıldığı alışveriş günü ile gerçekleşti

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, mahalle muhtarları, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, Alsancak esnafı ve semt sakinleri, şenliğe dönüşen açılışta bir araya geldi.

30 bin metrekarelik bir alanda 3 buçuk milyona yakın maliyetle tamamlanan sokakların, İzmir’e yakışan bir görünüme kavuştuğunu söyleyen Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:“40 yıldır çalışma yapılmayan Alsancak sokaklarında, İzmir’e yakışmayan görüntüyü kaldırdık. Risk alarak, elimizi taşın altına koyduk ve Alsancak sokaklarını İzmir’in cazibe merkezine dönüştürdük. 40 yıl sonra altyapısı, bilgi ağı, aydınlatama ve çevre düzenlemesiyle sokaklarımızı Avrupa ölçütüne yükselttik. Bu süreçte sevgisi, sabrı ve dostluğuyla destek olan Alsancaklılara ve esnafımıza teşekkür ediyoruz. İzmir’in kalbi Konak, Konak’ın kalbi Alsancak.”

Konak Belediyesi’nin düzenlediği Alsancak esnafının yüzde 50’ye varan indirimlerle katıldığı “Alsancak Açılıyor, Alışveriş Başlıyor” etkinliğinde İzmirliler çifte kutlama yaptı. Bir yandan ucuz ve kaliteli alışveriş devam ederken, Alsancak’ın Avrupa’yı geride bırakan sokaklarında da eğlence hız kesmedi. 1375, 1377, 1383, Kızılay, Mustafa Münir Birsel, Şevket Özçelik, İtalya, Meksika, Ümran Baradan ve Gül Sokak’ta konserler, dans ve sahne gösterilerine İzmirliler büyük ilgi gösterdi.

Renkli kostümleriyle palyaçolar, tahta bacak ve canlı heykeller özellikle çocukların ilgisini çekerken, macun, kağıt helva ve pamuk şeker ikramı da çocukluğunu özleyenlere nostalji yaşattı .
Kaynak: İHA