‘Yeni Kadın Girişimciler Yetişiyor’ Projesi

Mersin Girişimci İş Kadınlar Derneği (GİŞKAD) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Yeni Kadın Girişimciler Yetişiyor’ projesine katılan 30 girişimci kadına sertifikaları verildi.

Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nde yapılan sertifika törenine, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Faik Burkgazi, Mersin GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, siyasi parti temsilcileri ve girişimci kadınlar katıldı.

Ayrıca törene GİŞKAD’nın Avrupa Birliği (AB) destekli yürüttüğü ‘Yeşil Girişimcilik’ projesi kapsamında Mersin’de bulunan Portekiz ve İngiltere’den gelen temsilciler de katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan GİŞKAD Yönetim Kurulu Başkanı Cavidan Demirağ, kuruldukları günden beri birçok çalışmalarının olduğunu ancak çalışmalarının ve mücadelelerinin ürünlerini yeni almaya başladıklarını belirterek, “GİŞKAD olarak önceliklerimiz kendi işleriyle birlikte yeni kadın girişimcilerimizin de bizler gibi olması için mücadele eden, birbiriyle birlik, dayanışma içinde olan, Mersin’imizin gelişmesine katkı vermek, Mersin’imize yakışan anlamda iş dünyasına istihdam yaratmak için yola çıkmış bir derneğiz. Birçok çalışmamız var ama bence bu işin artık güzel taraflarını yıllardır yaptığımız mücadelenin, çalışmaların ürünlerini yeni almaya başladık ve artık kadınlarımız biz de varız demeye başladılar. Bu sonuçlar bizi mutlu ediyor” dedi.

KOSGEB’in kendileri için çok önemli bir kurum olduğunun altını çizen Demirağ, “Siyasette dahi yapamadığımız yeni yeni başlayan pozitif ayrımcılığı önce KOSGEB Türkiye’de başlattı. Bizlere hibeler veren, 10-20 puan artı destekler veren bir kuruluşumuzdur ve onlara ayrıca teşekkür ediyoruz. Bizim 30 girişimci kadınımıza Avrupa Birliği Türkiye İş Geliştirme Merkezleri (ABİGEM) desteği ile eğitimler verdik. 18 gün süren eğitimler sonucunda 30 girişimci kadınımıza sertifikalarını vereceğiz” diye konuştu.

Demirağ, AB destekli yürüttükleri ‘Yeşil Girişimcilik’ projesinin Türkiye toplantısını 2 gündür Mersin’de yaptıklarını, bu projede bazı eğitimlerin olacağını, çevre dostu girişimcilerin bu projede görmek istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından ‘Yeşil Girişimcilik Projesi’ kapsamında Mersin’de bulunan Portekiz ve İngiltere’den temsilciler tek tek söz olarak girişimci kadınları kutladılar. Portekiz’den gelen bayan temsilcinin konuşması sırasında Türkçe ‘inşallah’ demesi ise büyük alkış aldı. Temsilcilerin konuşmasının ardından 30 girişimci kadının sertifikaları verildi.

Kaynak: İHA