Nijer Cumhuriyeti Melikgazinin Konuğu Oldu

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Nijer Cumhuriyeti’nin beş Belediye Başkanı’nın Melikgazi Belediyesini ziyaret ederek belediye çalışmaları hakkında bilgi aldıklarını ve belediye tesisler ile yapılan yatırımları yerinde incelediklerini söyledi.

Nijer Cumhuriyeti 16 milyon nüfuslu bir batı Afrika Ülkesi olduğunu belirten Büyükkılıç “Nijer Cumhuriyeti’nin ilk beş büyük belediyesi olan Maradi, Zinder, Agadez, Diffa ve Niamey belediye başkanları belediyemizi ziyaret ettiler. Bugün Maradi Belediyesi ile Melikgazi Belediyesi yapılan protokol ile Kardeş Şehir oldular. Maradi Belediye Başkanı Maman Mactor, Melikgazi Belediyesi ile kardeş şehir olmaktan çok mutlu olduklarını söyledi.

Belediyemiz bu tür kardeş şehirler ile bir bakıma yatırım ve hizmetlerini dış dünyaya açmış olmaktadır. Belediyenin geri dönüşüm, büyük ölçekli park ve şehir alanları, geniş ve seri ulaşım ağını, temizlik hizmetlerini yerinde inceleme imkânı buldular.” dedi.

5 Belediye Başkanın Melikgazi Belediye tesis ve yatırımları ile şehir gezi ve tanıtım turuna katıldığını ifade Büyükkılıç, iki kardeş ve dost ülkenin artık belediye hizmetlerinde ortak proje yatırımların da bulunacaklarını kaydetti.

Melikgazi Belediye Büyükkılıç, Belediye başkanlarına günün anlamına istinaden Sanat ve Meslek Edindirme Kurslarında dokunan kilimlerden, ebru ve ahşap işleme sanatının en güzel örneklerinden çeşitli hediyeler verirken, Maradi Belediye Başkanı Mamon Mactor’da, Başkan Büyükkılıç’a,Nijer’in el işi eserlerinin bulunduğu bir tablo hediye etti .
Kaynak: İHA