Hamburglu Öğrenciler Yalova'da

Yalova Valisi Esengül Civelek, Türk kültürünü yakından tanımak maksadıyla Yalova’ya gelen Hamburglu öğrencileri ağırladı.

1994 yılında Türk-Alman dostluğu protokolü çerçevesinde yapılan Uluslararası Gençlik Değişimi Programı kapsamında Almanya’nın Hamburg şehrinden 15 genç ve 3 pedagog Yalova’ya geldi.

Farklı gelenek ve göreneklerin daha yakından tanınması ve ön yargıların yıkılması için yapılan organizasyon kapsamında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cengiz Mete koordinesinde gelen Alman konuklar, Yalova Valisi Esengül Civelek’i makamında ziyaret etti.

Kültür elçilerini Yalova’da ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Vali Civelek, gençlere Yalova’da ‘dostluk kurun’ mesajı verdi. Vali Civelek, “Sevgili gençler, sizleri ülkemizde, ilimizde görmekten çok büyük memnuniyet duyuyorum. İlimize ve ülkemize hoş geldiniz diyorum. Burada farklı bir kültürle tanıştınız ve yeni arkadaşlar edindiniz. Bundan sonrası için de Yalova’da bu tanışıklığınızın dostluklara vesile olmasını, arkadaşlıklarınızın dostluk çerçevesinde sürmesini temenni ediyorum. Yalova’da hoş zaman geçirmenizi diliyor, sizleri tekrar bekliyorum” dedi .
Kaynak: İHA