Gto'dan İşyerinde Eğitim

Gebze Ticaret Odası (GTO) farklı bir uygulamay imza atarak, eğitim faaliyetlerini üyelerinin işyerine götürdü.

Üyelerinin eğitimi konusuna özel önem veren GTO, bu kez de farklı bir uygulamaya imza atarak eğitimi üyelerinin işyerlerine götürdü. Çalışmanın ilk uygulaması Gebze Küçük Sanayi Sitesinde gerçekleştirildi.

Eğitimde yakın bir zamanda uygulamaya girecek İş Güvenliği Yasası ile ilgili bilgiler verildi.

Üye eğitimlerine büyük önem verdiklerini belirten GTO Genel Sekreteri Mustafa Yaşar Sekin, uygulamaya koydukları sistem ile üyelerin işyerlerinden uzaklaşmadan eğitim alabileceklerini belirtti.

Eğitim aracı ile bilgilendirmelere devam edeceklerini ifade eden Sekin, İş Sağlığı ve Güvenliği konusunun öneminden dolayı ilk çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiklerini, önümüzdeki günlerde talepler doğrultusunda Darıca Küçük Sanayi Sitesi, Hasköy Sanayi Sitesi ve Çayırova Sanayi Esnafına yönelik olarak farklı ve güncel eğitimler düzenleyeceklerini kaydetti.

Sekin, “İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bölgemiz iş kolları itibari ile iş sağlığı güvenliği konusunda Son derece hassas. Bu yüzden tüm üyelerimizin bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili kanun önümüzdeki günlerde çıkacak. Kanun önemli yaptırımları beraberinde getiriyor. Eğer bu işverenlerimiz bunun farkında olmazlarsa ilerde üzücü hadiseler yaşanabilir. GTO olarak konu ile ilgili kanun maddelerinin de yer aldığı bilgilendirici broşürler hazırlayarak küçük sanayi esnafımıza dağıtacağız. Esnaflarımızdan konuya duyarlı olmalarını ve eğitimlerimize ilgi göstermelerini bekliyoruz” dedi.

Konunun ciddiyetinin farkında olduğunu belirten Gebze Küçük Sanayi Sitesi Başkanı İlhami Ateş ise, konunun öneminin vurgulanması gerektiğini ve GTO ile bu konuda işbirliği içerisinde hareket edeceklerini belirtti.

Ateş, GTO tarafından hazırlatılacak bilgilendirici broşürlerini Gebze Küçük Sanayi Sitesindeki 218 işyerine ulaştıracaklarını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından İş Güvenliği ve Çevre Yönetim Sistemi Uzmanı İsmet Mallı tarafından İş Sağlığı ve Güvenliği konulu eğitim gerçekleştirildi.

Mallı Türkiye’de bir yılda yaklaşık 100 bin civarında iş kazası meydana geldiğini ve bunlardan 1000 - 1600 tanesinin ölümle Sonuçlandığını belirtti.

Kaynak: İHA