Chp Myk Toplantısı Sona Erdi

CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, "'Komşularla sıfır sorun' diye başlayan bir dış politika, Türkiye’yi komşularıyla sıcak savaşın kapısına dayandırmıştır" dedi.

CHP Sözcüsü Birgül Ayman Güler, yaklaşık 2 saat süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Toplantıda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk jetinin Suriye tarafından düşürülmesine ilişkin Başbakan Erdoğan tarafından yapılan sunum hakkında bilgi verdiğini belirten Güler, daha sonra konunun detaylı olarak değerlendirildiğini belirtti.

Güler, “Uçağımızın düşürülmesi ile gelinen nokta, AKP iktidarının sorumsuz ve yanlış dış politikasını tüm yönleriyle gözler önüne sermektedir. 'Komşularla sıfır sorun' diye başlayan bir dış politika, Türkiye’yi komşularıyla sıcak savaşın kapısına dayandırmıştır" diye konuştu.

"AKP, Türkiye’yi gücü, cesareti, kararlılığı sürekli denenen bir ülke konumuna düşürmüştür" diye devam eden Güler, şunları kaydetti: "Bu, siyasal iktidarın hesabını vermek zorunda olduğu kabul edilemez bir durumdur. Siyasi iktidarın Türkiye’yi savaşa sürükleyen tutarsız ve kendine güvensiz dış politikasını bir an önce gözden geçirmesi gerekir. Türkiye’nin çıkarının, hem bölgesinde hem de dünyada barışın sağlanmasında olduğu açıktır" MYK toplantısında örgütsel çalışmaların gözden geçirildiğini belirten Güler, "Bu kapsamda, 8 Temmuz 2012’de yapılacak olan XI. Kadın Kurultayı, 17-18 Temmuz 2012 günleri toplanacak olan CHP Olağan Kurultayı hazırlıkları gözden geçirilmiş, yurt dışında örgütlenme süreci çerçevesinde Almanya'da yürütülen çalışmalar, Parti Okulu ve Gençlik Kolları işbirliği ile yapılacak Gençlik Kampları çalışması değerlendirilmiştir." dedi.

Kaynak: İHA