Azmettiler Başardılar

Mersin’in Erdemli ilçesinde huzurevi sakinlerinin katılımıyla açılan ‘Çini boyama’ ve ‘Kur’an Okuma’ kursları sonunda kursiyerler belgelerini törenle aldı.

El sanatları kursunda ortaya çıkan eserlerin yer aldığı serginin açılışı da yine törenle gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Erdemli Kaymakamı İbrahim Özefe, büyüklerin dualarına her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Yaşlılarımız bugüne kadar hep ürettiler. Şunu bilsinler ki bundan Sonra bir şey üretseler de, üretmeseler de onlar bize emanettir, başımızın tacıdır, bizim için büyük kıymettirler. Her şeyden önce onların hayırdualarına ihtiyacımız var” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Çiğdem Göllü de Erdemli Huzurevi’nin örnek gösterilecek bir huzurevi olduğunu dile getirerek, “Erdemli Huzurevi hem idari açıdan hem de sağladığı aile ortamı açısından Son derece mükemmel bir örnek. Açılan kurslarda huzurevi sakinleri tarafından ortaya çıkarılan eserler ise muhteşem. Görüyoruz ki bu kurslarda keşfedilmemiş yetenekler ortaya çıkmış” diye konuştu.

Erdemli Huzurevi Müdürü Tevfik Kılınç ise “Açılan kurslarda yaşlılarımız ter döktü, emek verdi, içlerindeki güzellikleri sanata yansıttılar ve çok güzel eserler ortaya çıkardılar. Gerçekten öğrenmenin yaşta olmadığını, istek ve azimle olduğunu ispatladılar” dedi.

Konuşmalardan Sonra ‘Çini boyama’ kursunda 12, ‘Kur’an okuma’ kursunda ise 15 kursiyere belgeleri verildi.

Belge töreninin ardından da ‘Çini boyama’ kursunda ortaya çıkan eserlerin ve huzurevi sakinlerince hazırlanan takıların yer aldığı sergi açıldı.

Usta öğreticiler Emine Kurtulan ile Nazife Sandal tarafından sergiyi gezenlere de eserlerle ilgili detaylı bilgiler aktarıldı .
Kaynak: İHA