Sındırgı Sıcak Suya Kavuşuyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesine sıcak su getirilmesi için yer teslim töreni düzenlendi.

Hisaralan Kaplıcaları'ndan çıkan sıcak suyun ilçeye getirilerek 3 bin konutun ısıtılması ve seracılık alanında kullanılması için yapılan çalışmada gerekli izinler alındı. Yer teslim törenine Sındırgı Belediye Başkanı Özgür Ertuğrul, Uzunlar Yönetim Kurulu Başkanı Numan Uzun, KRD Group Genel Müdürü Hayrettin Arıcı, Edremit Jeotermal A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Kazdal, siyasi parti temsilcileri ve diğer vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Başkan Ertuğrul, “Sındırgı’nın kader günlerinden birini yaşıyoruz. Yıllardır ilçemizin büyük umudu olan jeotermal, hepimizin hayaliydi. Eski belediye başkanlarımız Dr. Ahmet Mustafa Bakkal, rahmetli Fikret Çiğdem ve benden önceki başkanımız Ekrem Yavaş, jeotermal için ellerinden gelen bütün gayreti gösterdi. Bizim dönemimizde de bütün meclis üyelerimizin ve siyasi parti temsilcilerimizin gayretiyle bugün itibarıyla bütün izinleri aldık. Daha önce ihalesi yapılan sıcak suyun yer teslimini Uzunlar firmasına yapacağız. Sıcak su geldiğinde Sındırgı göç veren değil, göç alan ilçe olacak." dedi.

Geçen günlerde hizmete giren Obam Termal'den sonra KRD Group'un, Çaygören bölgesinde 85 bin metrekare alana 2 bin yatak kapasiteli devre mülk ve otellerin olduğu büyük bir yatırım yaptığını ifade eden Ertuğrul, "Hisaralan bölgesinde TAMEDA da 650 apart devre mülk ve termal otel yapacak. Bunun yanında Balıkesir’den doktorlarımız, 200 yataklı fizik tedavi merkezi yapacaklar. Bunların yanında üç işletmeci daha yatırım yapmak için yer arıyor. Uzunlar firmasının ısıtma projesi ise 2 bin 500-3 bin konutluk." şeklinde konuştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Uzun ise, “2008 yılından bu yana sahalardaki gerekli izinler alınamadığı için çalışmalarımız durdu. Sağ olsun başkanımız, geçen hafta izinleri aldıkları belgeleri bize ibraz edip imza töreni için davet ettiler. Elbirliğiyle sıcak suyu ilçeye getireceğiz. Mantolaması yapılmış, ısı kaybı olmayan evlerden başlamak üzere ana arterlerden yan kollara ayrılarak şehrin tamamına sıcak su vermeyi hedefliyoruz.” dedi.