Pompalı Tüfek Dehşetine 25 Yıl Hapis

Bursa'da, eski ortağını bir alışveriş merkezi önünde pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edilen sanık 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "kasten adam öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen A.I. (41), Son kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl eski ortağı Süleyman Demirci'yi (44) Yalova yolu üzerindeki bir alışveriş merkezinin önünde pompalı tüfekle öldürüp, yanında bulunan arkadaşı S.B.'nin de yaralanmasına sebep olmakla suçlanan sanık A.I., Son sözünde mahkeminin takdirine sağındığını söyledi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün babası Mehmet Demirci ise sanıktan şikayetçi olduğunu tekrarladı.

Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, sanık A.I.'yı "adam öldürmek" suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırdı. Ardından duruşmadaki iyi hali sebebiyle sanığın cezası 25 yıla indirildi. Ayrıca sanığa, S.B.'ye yönelik "taksirle yaralama" suçundan da 4 ay hapis cezası verildi.

Geçtiğimiz günlerde ifade veren sanık, "Eşimin hastalıktan Sonra maktul Süleyman Demirci tarafından rahatsız edildiğini öğrendim. Olay günü maktulü öldürme gibi bir niyetim yoktu. Herşey bir anda gelişti. Eşim de mahkemeye geldi. Ama utanıp çekindiğinden, size hiç bir şey söyleyemedi. Ben 15 yıldır sadece eşim ve çocuklarım için çalıştım" şeklinde konuşarak kendini savunmuştu .
Kaynak: İHA