Japonlar’dan Sonra Koreliler De Malatya’da

Malatya’yı ziyaret eden Japon heyetinin ardından 27 Haziran-3 Temmuz 2012 tarihleri arasında Güney Kore’nin önde gelen medya ve turizm sektörü temsilcileri, İstanbul-Malatya-Şanlıurfa güzergahında tanıtım gerçekleştirecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Tokyo Kültür ve Tanıtma Müşavirliği’nin genel organizasyonu ve sponsorluğunu üstlendiği tanıtım turunun 28-30 Haziran 2012 tarihlerindeki Malatya ayağının ev sahipliğini, Malatya Valiliği ve Fırat Kalkınma Ajansı üstlenecek. Konuyla ilgili olarak Fırat Kalkınma Ajansı’ndan yapılan açıklamada, "Toplam 15 kişilik Koreli heyet; 8 tur acentesi (6 paket tur, 2 inanç turu), 1 tur operatörü, 1 PR (halkla ilişkiler) şirketi ve 5 medya temsilcisinden oluşuyor.

Medya temsilcileri arasında Kore’nin en popüler günlük gazetelerinden 2,2 milyon tirajlı Dong A Ilbo, 800 bin’er tirajlı Kookmin Ilbo ve Seoul Shinmun bulunuyor. Ayrıca haftalık yayınlanan Travie ve aylık yayınlanan Paper, Kore’nin takip edilen en önemli iki gezi dergisinin de muhabirleri heyette yer alacak. Gezi sonrası Güney Kore pazarı için Türkiye’nin saklı kalmış gezi güzergahları olan Malatya ve Şanlıurfa’yı konu alan, kültür mirası ve cazibe spotlarının tanıtımını yapan haber ve makalelerin yayınlanması planlanıyor" denildi.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı: "Yapılacak olan bu tanıtım gezisinin temel amacı; Malatya ve Şanlıurfa’yı içerisine alan turizm potansiyelinin Güney Kore’de bilinirliğini artırıp, özellikle kültür turizmine eğilimli Güney Koreli turist gruplarının orta vadede Malatya ve Şanlıurfa’yı tur paketlerine eklemesini sağlamaktır." Koreli heyet, Malatya’da ilk gün Aslantepe ve Battalgazi ilçe ziyaretlerinin ardından ikinci gün Levent vadisine ve devamında da Darende’ye ziyarette bulunacak. Tohma Kanyonu, Somuncu Baba Külliyesi gibi turistik yerlerin ziyaretinin ardından üçüncü gün Şire Pazarı ve Bakırcılar Çarşısı'nı gezecekler. Son gün yapılacak değerlendirme toplantısının ardından heyet, Nemrut üzerinden Şanlıurfa’ya geçecek .
Kaynak: İHA