'Yabancı Damat' Gerçek Oldu

Önce Türk televizyonunda sonra Yunanistan'ın MEGA televizyonunda yayınlanan 'Yabancı Damat' isimli dizinin senaryosu bu sefer Tekirdağ’da gerçek oldu.

Altı yıl önce birbirlerine aşık olan Yunanlı Paris Vafiyadis ile Tekirdağlı Şima Özkoyuncu yapılan törenle dünya evine girdi.

Altı yıl önce üniversiteler arası değişim programı ile Yunanistan’a giden Tekirdağlı 25 yaşındaki Şima Özkoyuncu, Atinalı 34 yaşındaki Paris Vafiyadis’e aşık oldu. Özkoyuncu ile Yunanistan’da bilgisayar öğretmeni olarak çalışan Vafiyadis, Tekirdağ Bahçe Restoran’da yapılan düğünle dünya evine girdi. Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ın kıydırdığı nikahın şahitliğini Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan yaptı. Nikahtan sonra çifti tebrik eden Başkan Dalgıç, nikah cüzdanını Özkoyuncu’ya teslim etti.

Bundan sonra Yunanistan’ın Dedeağaç şehrinde yaşayacaklarını ifade eden Şima Özkoyuncu, “2006 yılında Paris ile üniversite değişim programında tanıştık. Paris, o zaman öğrenciydi, şimdi bilgisayar öğretmeni. 2006 yılından beri karşı tarafı tanımak için bekledik. Ailelerimiz gayet hoş karşıladı. Paris’in ailesi İstanbul’dan göç etmiş Rumlardan. Ailelerimiz de anlaştı problem olmadı. Bir Alman, İngiliz olsa bu kadar iyi anlaşamazdık. Yunanlılar ile Türkler çok örtüşüyor. Paris daha önce Atina’da öğretmenlik yapıyordu. Bana ve aileme yakın olmak için sınır şehri Dedeağaç’a tayinini yaptırdı.” Sünnet konusunun kafasına takıldığını ifade eden Yunanlı damat Paris Vafiyadis de şunları söyledi: “Üniversiteler arası yapılan programda tanıştık. Gayet iyi anlaşıyoruz. Bu adımı atma kararını ortak şekilde aldık. Bütün zorluklara rağmen beraber olmaya devam edeceğiz. Hiçbir konuda zorluk yaşamadım. Sünnet konusunda dürtmelere biraz aklım takıldı. Onlara ait bir adettir. Ben bununla muhatap olmak istemiyorum sünnet olmadım.” Çift Türk ve Yunan müzikleri eşliğinde birlikte dans etti .
Kaynak: İHA