Üçüyük Köy Şenliğine Yoğun İlgi

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bağlı Üçüyük köyü 2. Geleneksel köy şenliği yapıldı.

Şenliğe Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ilçe Kaymakamı Yaşar Aksanyar ve çok sayıda davetli katıldı.

Geçen sene ilki gerçekleştirilen Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde bağlı Üçüyük köyü 2. geleneksel köy şenliğine yoğun ilgi vardı. Üçüyük köyü Kozalak mevkiinde yapılan şenlikler öğle namazı öncesi mevlit okunması ile başladı.

Okunan Mevlidin ardından konuşan Üçüyük Köyü Muhtarı Ahmet Gürpınar ve Üçüyük Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı Mustafa Kaplan, şenliklerin kültürel bir etkinlik olduğunu, kültürlerin nesillere aktarılması açısından önemli olduğunu belirttiler. Köy Muhtarı Gürpınar ve Dernek Başkanı Kaplan, "Tüm katılan dostlarımıza, özellikle sayın valimiz Kenan Çiftçi’ye, Kaymakamımız Yaşar Aksanyar’a, ve diğer protokol mensuplarına teşekkür ediyoruz. Kültürümüze sahip çıkmak adına bu tür faaliyetleri devam ettirmek istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dediler.

Şenliklere katılan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ve Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar da şenliklerin kültürleri yaşatması ve devam ettirmesi açısından önemli olduğunu vurgulayarak katılımcılara iyi eğlenceler temennisinde bulundular.

Şenliklere Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Altıntaş Kaymakamı Yaşar Aksanyar, Altıntaş Garnizon Komutanı Üsteğmen İdris Şekerci, Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık, Çayırbaşı Belediye Başkanı Kadir Özdemir, Kütahya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Yiğit, Altıntaş Esnaf Odası Başkanı Nadir Ertaş, Kütahya Terziler Odası Başkanı Bekir Durmuş, KÜMAŞ Yönetim Kurulu üyesi Bilal Cicavoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Düzenlenen şenlikler hazırlanan bazı etkinliklerle ve ikram edilen yemeklerle piknik havasında son buldu .
Kaynak: İHA