'Turizmde Hedef 2013 Projesi'nin İkinci Dönemi Başlıyor

Mersin Valiliği Koordinatörlüğünde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı (EKAV) tarafından yürütülen 'Turizmde Hedef 2013 Projesi' kapsamında 51 kişiye daha aşçılık ve servis elemanı kursu verileceği bildirildi.

MTSO’dan yapılan açıklamaya göre, Kalkınma Bakanlığı tarafından SODES kapsamında finanse edilen, Mersin Valiliği Koordinatörlüğünde MTSO EKAV tarafından yürütülen 'Turizmde Hedef 2013 Projesi'nin aşçılık ve servis elemanlığı dallarında mesleki eğitimlerinin ilk dönemi sona erdi. EKAV’ın, Mersin Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez Akdeniz Belediyesi ve Toroslar Belediyesi ortaklığında yürüttüğü ‘Turizmde Hedef 2013 Projesi’nin 24 Kasım 2011 tarihinde başlayan ilk döneminde, 39 kişiye 180 saat servis elemanlığı ve 236 saat aşçılık dallarında mesleki eğitim verildi.

Derslerde kursiyerler hijyen, kişisel gelişim, mesleki İngilizce, mutfak ve servis uygulamaları gibi kapsamlı eğitimler alırken, çeşitli otel ve restoranlarda 20 gün staj yapma olanağı da buldular.

Projenin ikinci döneminde ise 35 kişiye aşçılık ve 16 kişiye servis elemanlığı dallarında mesleki eğitim verilecek. Başvuruların başladığını belirten EKAV yetkilileri, eğitime katılmak isteyenlerin Akdeniz Belediyesi Kültür İşler Sosyal Müdürlüğü veya Toroslar Belediyesi AB Proje Koordinatörlüğü’ne başvurmaları gerektiğini kaydettiler .
Kaynak: İHA